Novica Veličković
twitter/PartizanBC
Novica Veličković

twitter/PartizanBC

Novica Veličković, Foto: twitter/PartizanBC

 

Hvala što ste pratili prenos meča Partizan - FMP Železnik na portalu ALO!


Sjajna igra Partizana koji su od samog početka stekli prednost, da bi je tokom utakmice sve više povećavali. Zakucavanja i trojke, igrači Trinkijerija su napravili pravi spektakl u Pioniru pred Bogdanom Bogdanovićem!

Meč su obeležili i incidenti početkom druge četvrtine koje je napravio direktor gostiju Vladan Mitrović!

Vladan Mitrović

printscreen

Vladan Mitrović, Foto: printscreen

 

 

IV ČETVRTINA

Stefan Janković razbija FMP, nezaustavljiv je! 4/4 za tri poena i 16 poena ukupno.Pot sa penala smanjuje prenost Partizana. Trinkijeri izvlači igrače važnije igrače iz igre, da bi se čuvali za finale. Uspeo je FMP da smanji rezultat na kraju utakmice. Partizan je slavio sa 91:57

III ČETVRTINA 

Smanjio je FMP rezultat 7 minuta pre kraja četvrtine, ali onda je usledila rapsodija Partizana. Veličković pogađa devetu trojku za crno-bele i prekida seriju promašaja na obe strane. Stefan Janković je izveo možda najlepši potez cele Superlige jednim izuzetno atraktivnim zakucavanjem, što je Rade Zagorac ispratio nekontorlisanom krikom – 62:41. Nestvarna timska igra Partizana sa 21 asistencijom, serija zakucavanja na obe strane. Pobednik je već rešen.

Peto zakucavanje Partizana u drugoj polovini treće četvrtine kombinacijom Jaramaz-Gagić. Trojkom Jaramaza završava se treća četvrtina. Partizan vodi 74:45!

II ČETVRTINA

Direktor gostiju Vladan Mitrović ušao je u sukob sa nekim na tribinama, ili na terenu. Posle dosta nejasne situacije izbačen je sa terena, ali nije hteo da ga napusti i ušao je u sukob sa obezbeđenjem. Na kraju je ipak izbačen sa terena, a sudija Belošević poziva navijače smire strasti kako ne bi bili izbačeni sa gledališta. Zbog tehničke i isključenja drugi kvartal počeo je sa tri slobodna bacanja za Nikolića.

Sjajnom igrom Partizan odlazi na +18, na 5 minuta do kraja poluvremena! Tehnička za Vanju Marinkovića nakon prigovora! Jaramaz pogađa novu trojku, a onda Stefan Janković "prikucavanjem" odvodi svoju ekipu na ogromnu prednost – 42:23.

"Rade, moraš se smiriti... Bilo je +20, a onda smo napravili gluposti" - rekao je Trinkijeri Marinkoviću! Prvim poenima Zagorca i dobrom odbranom Partizan je stigao na kraju prvog dela igre na više od 20 poena prednosti. Rezultat je 52:28

I ČETVRTINA

Sport start obe ekipe, prvi poen je postignut tek posle 80 sekundi, Marinković je zakucavanjem otvorio utakmicu. Zahvaljujući šutu sa distance Partizan je stvorio prednost od 6 poena na 2:30 minuta do kraja prve četvrtine. Stefan Đorđević je za sada najraspoloženiji za igru u gostujućem taboru. Lakim poenima iz tranzicije i uz koš faul Partizan je došao do prednosti 17:10. FMP je u nekoliko navrata promašio slobodna bacanja i priliku da smanji rezultat.

Stefan Janković sa poludistance donosi prednost Partizanu od 21:12 za kraj prve četvrtine!

Partizan: Veličković, Marinković, Nikolić, N. Janković, Pejdž, Jaramaz, Gagić, S. Janković, Tanasković, Zagorac, Pušica, Renfro; Trener: A. Trinkijeri

FMP: Momirov, Đorđević, Jeremić, Pot, Bursać, Vojinović, Uskoković, Paunović, Popović, Dilejni, Rit, Tomašević; Trener: V. Jovanović

Utakmica je počela!

Arbitri današnjeg meča:

Ilija Belošević, Uroš Obrknežević, Aleksandar Glišić

Dobrodošli na tekstualni prenos meča između Partizana i FMP železnik na portalu ALO!

Košarkaši Partizana dočekuju FMP u trećem meču polufinalne serije Košarkaške lige Srbije.

Posle dva odigrača meča rezultat u seriji je 1:1. Crno-beli su slavili pobedu u prvom duelu rezultatom 93:75, da bi zatim FMP bio bolji u Železniku, posle dramatične završnice, sa 88:85.

Prvi finalista je već odavno poznat. Reč je o Crvenoj zvezdi koja je u polufinalnoj seriji sa 2:0 bila bolja od tima Mega Bemaks.

Partizan već dve godine nije igrao finale Superlige Srbije, a može se reći da ga je FMP zamenio  pošto su oni dvostruki uzastopni finalisti!