Andre Dramond
AP/TonyDejak
Andre Dramond, Foto: AP/TonyDejak

Klubovi ne dobijaju takav tretman kada odluče da se rastanu sa svojom zvezdom, kao što su to juče učinili Klivlend sa Andreom Dramondom i Detroit Pistonsi sa Blejkom Grifinom.

Oni su odlučili da bivše Ol-Star igrače više neće stavljati u sastav jer žele da ih se reše do isteka prelaznog roka 25. marta, što bi značilo da dve nekada velike zvezde možda neće igrati narednih 40 dana. Ako do tada ne uspeju da ih razmeniti, klubovi će ih jednostavno otpustiti.

"Tužno je gledati Dramonda kako na utakmici sedi jer ekipa želi da ga trejduje", prokomentarisao je Drejmond Grin, krilni centar Voriorsa.

Ovakva situacija je trenutno i sa Nemanjom Bjelicom, a Grin ističe da to nije fer prema igračima.

"Hardena su kastrirali jer je tražio odlazak iz Hjustona, uništili su tog čoveka. Ali klub može reći da više neće stavljati igrača u igru jer želi da ga trejduje, a ako se on ne bude ponašao profesionalno, onda je rak rana u ekipi i problem u svlačionici. Kao igrač, najgora si osoba na svetu ako želiš promenu, a klub može da se odluči za trejd i da ga tera da ostane u formi, iako ne igra, jer će mu inače karijera biti u opasnosti. Liga treba da zaštiti igrače od ovakve sramote", rekao je Grin.

Iz Klivlenda i Detroita uveravaju da su se za ove poteze odlučili tek nakon razgovora sa dotičnim zvezdama i njihovim agentima. 

Blejk Grifin, Foto: AP/MattYork

Grifinova je situacija nešto drugačija. Bivši prvi izbor drafta bio je jedna od najvećih superzvezda lige u LA Klipersima, koji su mu 2017. dali petogodišnji ugovor vredan 171 milion dolara, pa ga samo nekoliko meseci kasnije poslali u Detroit zbog zaokreta u klupskoj politici. U Pistonsima nije bio isti igrač, posebno nakon operacije koljena nakon koje je izgubio i ono malo ambicije što mu je preostalo.

Ove sezone Grifin postiže samo 12.3 poena i 5.2 skoka, daleko najmanje u karijeri, što nikako nije u skladu sa platom od 36.6 miliona za ovu i 39 za sledeću sezonu. On trenutno ne izaziva apsolutno nikakav interes za razmenu pa će Pistonsi u najgorem slučaju raskinuti ugovor sa njim i omogućiti mu da kao slobodan igrač pronađe novu destinaciju. U takvom bi se raspletu, pišu Amerikanci, u favorite za njegov potpis izdvojili Lejkersi.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: