Vasa Micić
Alo/Vladimir Marković
Miško Ražnatović

Blic/Marko Metlaš

Miško Ražnatović, Foto: Blic/Marko Metlaš

Vasilije Micić, plejmejeker Efesa i reprezentacije Srbije, igra vrhunsku sezonu i zbog toga bi mogao da bude dobro nagrađen i to vrlo brzo.

Micić, koji u Evroligi u proseku beleži 14,6 poena i 5,9 asistencija na utakmici za ekipu koja dominira i koja je prva na tabeli sa samo tri poraza, mogao bi naredne sezone da zaigra u NBA ligi.

Prema rečima Miška Ražnatovića, košarkaškog agenta koji je gostovao u emisiji "Ispod obruča", na televiziji „Arena sport”, spisak balkanskih igrača u najjačoj ligi sveta biće veći za još jedno ime.

- Ne bih to isticao kao neku vest, ali plan je da Micić ode u NBA sledeće godine. On je najbolji evropski bek, igra na vrhunskom nivou i ima samo 25 godina. Mislim da ćemo tek u sledećim godinama videti mnogo dobrih igrača sa ovih prostora u NBA. Ne očekujte da Jokić i Dončić budu usamljeni i jedini kvalitetni od naših igrača - poručio je Ražnatović.

On je dodao i da Micićeva povreda skočnog zgloba nije ozbiljna kao što se činilo, ali da je pred plejmejkerom ipak pauza od dve nedelje.

Podsetimo, Micić je 2014. godine izabran u drugoj rundi NBA drafta, kao 52 pik, od strane Filadelfije Seventisiksersa. Karijeru je započeo u Mega Vizuri, a pre Efesa, igrao je za Bajern, Crvenu zvezdu, Tofaš i Žalgiris.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2017. godine.