Nataša Kovačević
Instagram.com/NatašaKovačević
Nataša Kovačević

Instagram.com/NatašaKovačević

Nataša Kovačević, Foto: Instagram.com/NatašaKovačević

Nekadašnja reprezentativka Srbije Nataša Kovačević, koja je već nekoliko godina deo tima Košarkaškog saveza Srbije, dobila je veliko priznanje. Nataša je dobila pismo ambasade Francuske u Beogradu u kome piše da je, na predlog amabasade Francuske, predsednik Francuske Emanuel Makron Kovačevićevoj dodelio „Orden viteza Nacionalnog reda“.

U obrazloženju je rečeno da je Francuska prepoznala sportsko angažovanje najvišeg nivoa, uprkos svim ličnim problemima, i iskazanoj podršci mladim sportistima koji imaju poteškoće. Natašino angažovanje je bilo pravi pokazatelj i upečatljiva ilustracija francusko–srpskih odnosa u domenu sporta, izuzetne solidarnosti, uzajamne pomoći i međusobnog poštovanja.

– Počastvovana sam imenovanjem za viteza Nacionalnog reda za zasluge Republike Francuske. Priznanje je svojevrsna kruna zajedničkom radu na unapređenju srpsko-francuskih veza, kao i veliki podstrek za budućnost. Ovo priznanje za mene predstavlja veliku odgovornost koju ću nastojati da opravdam. Snaga svakog pojedinca je u grupi ljudi koji ga okružuju, a u ovom našem poduhvatu posebnu zahvalnost dugujem ambasadi Francuske u Srbiji, gospodinu Žan Pjeru Siutatu, Goranu Radonjiću, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Košarkaškom savezu Srbije, „Sinesport“ produkciji, kao i mnogima drugima koji će se prepoznati – rekla je Nataša.

PROČITAJTE JOŠ: