Čarls Dženkins
AP Photo/Darko Vojinovic
Čarls Dženkins

AP Photo/Darko Vojinovic

Čarls Dženkins, Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

 - Čarls Dženkins je jedan od najtvrđih odbrambenih igrača. On je brz, jak, atleta. Građen je kao igrač (američkog) fudbala - kaže Larkin, objasnivši njegov stil defanzive:

 - Pokušava da ti se podvuče i pravi mnogo problema. Definitvno jedan od najčvršćih defanzivaca!

PROČITAJTE JOŠ:

 Na drugoj strani terena, postoji strelac koga je najteže zaustaviti:

 - Majk Džejms, Sličan je meni po eksplozivnosti. Brz. Čuvam igrača koji je vrlo nalik meni, to nije zabavno uopšte - kaže saigrač Vase Micića za spoljnog igrača Olimpije Milano.

U intervjuu za Eurohups, bivši član četiri NBA tima ističe da se mnogi Amerikanci ne bi snašli na "starom kontinentu":

- Postoji mnogo igrača u Evropi uopšte, ne samo Amerikanaca, koji bi mogli da igraju u NBA. Pogledajte samo 450 NBA igrača. Mnogo je momaka u NBA koji ne bi mogli da se snađu u Evropi. Dobili bi neke minute, ali ne bi bili uspešni koliko su očekivali. Ipak se igra stil igre kom moraš da se prilagodiš. A ima i Amerikanaca koji ovde igraju dobro iz godine u godinu. I poznavanje evropske košarke im u tome pomaže. Naročito tokom leta kada svi govore: "Ne želim da igram!". Ti igrači bi onda trebalo da idu drugačijim putem od Lebrona, Durenta Stefa Karija i ostalih. U tom slučaju se ne bi tražili Evropljani, ali pošto je tako tokom leta bilo bi pametno da se dovedu na probu i Amerikanci iz Evrope.

 BONUS VIDEO:

Prva izjava Ognjena Kuzmića!