Vuk Radivojević
Aleksandar Dimitrijević
Vuk Radivojević

Aleksandar Dimitrijević

„Uvek je bio specifičan“: Vuk Radivojević, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ovo je otkrio njegov prijatelj i takođe košarkaš Kajl Viltjer, uključujući i detalje kako izgleda sklonište krila koje je 2011. nastupalo za Crvenu zvezdu i sa Los Anđeles Lejkersima ima dva šampionska prstena.

- On je do koske ubeđen da je smak sveta blizu i da se neko veliko zlo uveliko sprema. Ne možete da verujete kolike zalihe hrane poseduje. Naoružao se do zuba, ima pištolje, čak je i bunker napravio. Ima teoriju po kojoj je sve povezano sa korumpiran političarima i misli da je svaki političar nepošten - šokiran je Viltjer.

Adam Morison

Marko Metlaš

Adam Morison, Foto: Marko Metlaš

Sve navedeno potvrdio je i Morisonov saigrač iz Zvezde Vuk Radivojević, sada košarkaš Igokee.

- Oduvek je bio vrlo specifičan. Nije se družio s igračima. Stalno je imao neke zahteve, a iz kluba su ga vodili i u streljanu. Pričao nam je o svojoj velikoj kolekciji oružja od 18 pištolja i pušaka. Njegovo objašnjenje bilo je „da nikad ne znaš šta može da se desi“ i „da uvek treba biti spreman“. Pamtim ga i po tome što je žvakao duvan, a trener Pešić stalno je ponavljao: „Šta je, bre, s ovim čovekom, šta je, bre, ovo“ - ispričao je Radivojević za naš list.

One koji prate lik i delo igrača koji se penzionisao 2013. sa samo 29 godina, iako je prepoznat kao talenat i bio treći pik na draftu izabran od Šarlota, ovako nešto uopšte ne čudi. Morison je po odlasku iz Zvezde u američkim medijima opleo po Srbiji i treneru Svetislavu Pešiću uz neke potpuno nerealne razloge.

- Imali smo dva naporna treninga dnevno. Trener Pešić je na prijateljskoj utakmici flašom gađao sudije. Najviše mi je zaprepastio kad je na treningu oteo loptu i šutnuo je u grudi 18-godišnjem Aleksandru Cvetkoviću. Takođe, svuda smo išli autobusom (?!) - ispričao je Morison jednom prilikom.