PUTEM ADVOKATA SE OBRATIO TONIJU PARKERU Mitrović izneo slučaj na viši nivo, želi da svi čuju pravu istinu!

Opširno pismo.

Toni Parker
Toni Parker, Foto: AP/Thibault Camus

Zvezdan Mitrović, sada već bivši trener francuskog prvaka Asvela, nije se oglašavao povodom iznenadne smene, ali jeste njegov advokat, koji je odgovorio predsedniku Asvela, Toniju Parkera, putem saopštenja koje je prosleđeno L’Ekipu.

"U prethodnom periodu od nekoliko sedmica Zvezdan Mitrović je brojnim glasinama o njegovoj smeni na grub i ozbiljan način testiran. Odluku o otkazu je primio, a o epilogu situacije neće iznositi komentare. Na neodređeni period koji sledi to neće biti izvodljivo, a Zvezdan, iz Crne Gore, pre svega želi da zahvali zaposlenima u Asvelu koji su ga dočekali u dvorani ,,Astrobal“ i pomagali mu i bili podrška u periodu za nama.

Zvezdan Mitrović želi da izrazi zahvalnost igračima, tehničkim i menadžerskim službama Asvela, koji su mu ukazali poverenje, simpatije i podršku. Duboko je dirnut podrškom koju je na društvenim mrežama dobio od navijača Asvela, kao i u košarkaškom svetu generalno.

 Zvezdan Mitrović
Zvezdan Mitrović, Foto: ALO! Miloš Dreković

Takođe, Zvezdan Mitrović zahvaljuje brojnim trenerima iz sveta košarke koji su mu pružili podršku u ovoj situaciji. Mnogo je toga što se može reći o metodama, takozvanim motivima i posledicama odluke koja je bez presedana. Ipak nije ni vreme, ni mesto za raspravu, pa ni da se komentariše ton i vokabular predsednika kluba.

Doći će vreme i za to, ako advokati Asvela i ja ne dođemo do razrešenja situacije brzo i prijateljski, kako bi se zaključila ova nepravedna situacija koja je šokirala košarkaški svet.

Otpustiti Zvezdana Mitrovića nakon 18 meseci uspeha, jer je arbitar u jednoj situaciji treneru dodelio tehničku grešku, isto je kao kada bi Žan Pol Rapeno, otpustio Žerara Depardjea za ulogu Sirana de Beržeraka, jer je kroz nos preglasno govorio", navodi se u saopštenju, koje je potpisao Mitrovićev advokat.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi