Vanja Udovičić
Tanjug/Tanja Valič
Vanja Udovičić, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Odlukom FIBA, Beograd će biti domaćin ženskog kvalifikacionog turnira za OI u Tokiju od 6. do 9. februara, dok će košarkaše ugostiti od 23. do 28. juna sledeće godine.

"Ponosni smo i sreći što ćemo ponovo biti domaćini velikih međunarodnih takmičenja. Ovo je u rangu osvajanja zlatne medalje, da drugi put za redom dobijemo muški kvalifikacioni turnir. Nadali smo se i borili smo za ženski, ali je ogromna potvrda jednog sistemskog rada i svega onoga što smo zajednički uradili u prethodnih pet godina za košarku i Srbiju", rekao je Udovičić Tanjugu.

VESTI O OVOJ TEMI:

 

 On je dodao da će ministarstvo nastaviti da podržava sve Saveze, istakavši da su ulaganja u sistem sport nikad veća, što se pokazuje i kroz organizaciju međinarodnih takmičenja.

"Dobiti ponovo muški kvalifikacioni turnir i biti domaćin oba turnira kao jedinstveni primer u svetu. Pokazujemo s jedne strane da smo to zašluzili, a s druge da dajemo mogućnost da se u Srbiji igra svetska košarka i da smo sa razlogom u samom vrhu rangiranja muške i ženske košarke. Sa razlogom možemo da očekujemo i da se kroz ova dva turnira plasiraju na OI i da onda možemo da očekujemo i medalju sa OI".

Ministar Udovičić čestitao je svima koji su radili na dobijanju organizacije turnira.

"Mesec dana smo bili u dnevnoj komunikaciji, svako iz svog segmenta je pokušao da učini sve kako bismo doveli svetsku košarku u Srbiju. Mislim da svi zajedno treba budemo ponosni. Ovo je jedan dokaz koliko je srpska košarka u svetu priznata i koliko je pionir u mnogim stvarima", zaključio je Udovičić.

BONUS VIDEO:

Prva izjava Ognjena Kuzmića!