Nikola Milutinov
EPA Georgia Panagopoulou
Nikola Milutinov

EPA Georgia Panagopoulou

Nikola Milutinov, Foto: EPA Georgia Panagopoulou

Olimpijakos će znatno oslabljen na gostovanje Makabiju u okviru 26. kola Evrolige, u meču u kom bi poraz crveno-bele iz Pireja mogao i definitivno da otpiše iz trke za TOP 8 fazu. Uganuće skočnog zgloba koje je Nikola Milutinov doživeo protiv Asvela prethodnog četvrtka, nije strašno, ali nije ni naivno, pa će reprezentativac Srbije morati da pauzira još nekoliko dana. Odmah se pristupilo jakim terapijama, ali one očigledno nisu bile dovoljno delotvorne da se Milutinov oporavi za predstojeći meč protiv Makabija u Izraelu. Tako srpski centar neće otputovati sa ekipom u jednu od zemalja Levanta, što znači da će Jorgos Barcokas morati da igra u skraćenoj rotaciji.

Dobra vest za iskusnog stručnjaka je činjenica da će za meč u Izraelu biti registrovani Šak Mekisik i Dvajt Baks, pošto je Evroliga ukinula zabranu dovođenja košarkaša. Uz to, Tejlor Ročesti će se vratiti u akciju pošto je propustio dva prethodna meča zbog povrede koju je doživeo protiv Žalgirisa.

Sledeći meč protiv Makabija mogao bi da odgovori na pitanje da li će Olimpijakos uspeti ozbiljnije da se uključi u trku za plasman među najboljih osam. Pirejci se trenutno nalaze „prvi ispod crte“, a trijumfom bi verovatno uspeli da uskoče u jedan od poslednjih vagona koji vodi u završnicu.