Goran Dragić
Fiba
Dončić i Dragić

EPA, EFE, Tolga Bozoglu

Dončić i Dragić, Foto: EPA, EFE, Tolga Bozoglu

Često se nakon neke velike utakmice otkrivaju zanimljivi detalji koji se nisu mogli čuti i primetiti tokom televizijskog prenosa. Tako je Goran Dragić, košarkaški reprezentativac Slovenije koji nam je “ukrao” evropsko zlato u finalu Evrobasketa, otkrio na koji način je motivisao saigrače u trenucima kada se Srbija primakla i bila blizu potpunog preokreta.

Podsetimo, u finalu Evropskog prvenstva u Istanbulu Slovenci su slavili sa 93:85, Dragić je postigao 35 poena, ali u jednom momentu, pred kraj, Srbija je imala nerešen rezultat...

- Srbija nas je serijom od 10:0 potpuno sustigla, prišla na svega minus dva. Verujem da su svi mislili da nećemo idržati. Ne znam kako je to izgledalo ljudima koji su gledali sve na televiziji, ali ja sam bio u transu u tom momentu! Selektor Kokoškov je zatražio tajm-aut, a svi su seli na klupu, spustili glave i gledali u pod. Osetio sam da moram da reagujem, da im promenim pogled i način razmišljanja - rekao je Dragić za slovenačko “Delo”.

Onda je Dragić uputio saigračima ključne reči:

- Razbesneo sam se i počeo da urlam: “Alo, o čemu se ovde radi? Igramo finale Evrobasketa! Imamo dva poena više, a vi sedite spuštenih glava. Mi treba da držimo glavu gore, a oni (Srbija) da se brinu!”. U tom trenutku, nešto se dogodilo. Mi smo se probudili, počeli da igramo i došli smo do pobede. Igrači su bili rešeni da trijumfuju i uspeli su u tome - dodao je Dragić, koji nam je ubacio 35 poena.

Dragić je otkrio i da je u finišu šampionata maltene jedva stajao na nogama.

- Poslednja četiri dana sam bio iscrpljen, fizički i psihički. Osećao sam ogroman pritisak. Bili smo veoma blizu, ali mi se u glavi motalo - sad ili nikad. Slovenija je i ranije bila na korak do velikog uspeha, ali nikad nije stigla dotle. Dao sam poslednji atom snage, bilo mi je stalo da iskoristimo šansu života - zaključio je Slovenac srpskog porekla.

Komentari (1)

Kokan

29.09.2017 21:50

Kokoskov je nadigrao taktikom u svim segmentima igre! Da smo isli na sve vreme Marjanovica u napadu, posle 1/2 verovatno bi bilo 3-4 igraca Slovenije sa 5 prekrsaja. Djordjevic je odlucio da se juri sa njima po terenu i parira njihovoj taktici, rezultat je poznat!