Mega Bemaks - Borac, Kup Radivoja Koraća
KSS
Mega Bemaks - Borac, Kup Radivoja Koraća

KSS

Mega Bemaks - Borac, Kup Radivoja Koraća, Foto: KSS

U trećem četvrtfinalnom meču Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, košarkaši Mega Bemaksa savladali su u izuzetno dramatičnom meču, u kome su u 26. minutu imali minus od 18 poena razlike, ekipu Borca i obezbedili polufinale (subota, 21.00 čas), u kome će se boriti za plasman u finale (nedelja 17.00 časova) sa boljim iz duela Crvene zvezde i Dinamika.

PROČITAJTE JOŠ:

Borac je vrlo dobro otvorio utakmicu šutevima sa distance, pa je posle četiri minuta igre bilo 10:3 za Čačane. Mega je ređala promašaje, a i Čačane su stali u realizaciji, pa je u prvoj četvrtini ukupno postignuto samo 23 poena (10:13).

Druga deonica otvorena je u istom ritmu, sa dosta promašaja na obe strane, ali su Čačani pogodili četiri trojke pa su u 15. minutu poveli sa 27:16. Ekipa trenera Arsića držala je desetak poena prednosti sve do 19. minuta, kada su Beograđani smanjili na „minus šest“ (26:32), a na poluvremenu je bilo 36:26 za Borac.

Čačani su odlično otvorili drugo poluvreme, Ilija Đoković i Radovan Đoković su postigli po dve trojke i jednu dvojku, pa je Borac imao velikih 52:34 u 26. minutu. Mega je imala odgovor, pa se mini serijom 8:0 vratila u meč za samo dva minuta – 42:52, a na poslednji odmor Čačani su otišli sa „plus 11“ – 58:47. Ipak, posle trojke Ašćerića i dva poena Stanića, u 33. minutu ponovo je sve bilo otvoreno – 55:58.

PREPORUČUJEMO I OVO:

Borac je u tim momentima ušao u seriju grešaka, a Fundić je pet i po minuta pre kraja smanjio na 57:58, a Mišković sa dve trojke i dvojkom doneo Megi potpuni prekokret i prednost 67:61 (37. minut). Ilija Đoković je vratio nadu Čačanima sa četiri vezana penala dva i po minuta pre kraja – 67:65. S druge strane, pogodili su Ratkovica i Ašćerić, pa su Beograđani 1:53 pre kraja digli na velikih 72:65.

Drama se nastavila posle sjajnog prodora Ilije Đokovića (72:67), pa rampe Majstorovića, ali je tada isti igrač Borca promašio trojku. Poslednju šansu Čačanima doneo je polaganjem Radovan Đoković, pa je 18 sekundi pre kraja Mega imala loptu i tri poena prednosti – 72:69. Usledio je faul Borca, Ašćerić je promašio oba penala, ali je Ilija Đoković nerezonski šutnuo trojku i promašio obruč, pa je sve bilo rešeno. Čačani su pokušali da dođu do nove prilike faulom, ali je Mišković jednom bio siguran i stavio je devet sekundi pre kraja tačku – 73:69.