košarkašice Srbije
fiba.com
Marina Maljković

kss.rs

Marina Maljković, Foto: kss.rs

 

 

Hvala što ste pratili prenos meča Srbija - Velika Britanija na portalu Alo!

Srpske košarkašice savladale su Veliku Britaniju rezultatom 81:55 i osvojile bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

10' Svi su na nogama u "Štark areni". Gošće pogađaju za dva, sada je 79:55. Sonja Petrović stavlja tačku: 81:55! 

9' Sada bez rizika, mirno privode naše devojke meč kraju. Britanke više nemaju snage ni da pokušavaju.

8' Nevena Jovanović, ko drugi! 77:49! Smanjuju Britanke za poen sa linije penala, ali uzalud je sve.

košarkašice Srbije

fiba.com

košarkašice Srbije, Foto: fiba.com

7' Za triii! Maja Škorić! 74:49! Već je poodavno rešen protivnik, ali naše ne žele da rezultat ne bude ubedljiv. Neverovatna glad za pobedom.

6' Naše se ne opuštaju, žustro izgledaju ti napadi, ali ni Britanke ne žele da izgube katastrofalnom razlikom. Sada smanjuju na 22 razlike.

5' Sa linije za slobodna bacanja Britanke smanjuju na 26 razlike, ali odmah je usledila nesportska lična greška. Maja Miljković je bez potrebe grubo reagovala, ali ovo su momenti kada se sve prašta. Sada je 69:45.

4' Najzad su gošće pogodile koš i prebacile magičnu cifru 40. Međutim, Maja Škorić vraća razliku, 69:41. 

3' Neverovatan odnos prema dresu Maje Miljković. Gine u ovim trenucima iako je odavno sve gotovo. Britanke jedva stoje, kao da preklinju da se meč završi.

2' Stanaćev igra fenomenalan meč, opet je ukrala loptu, pa pogodila za dva. Britanke ne mogu da završe nijedan napad u ovim trenucima. Rezultatski je sve rešeno, ali naše devojke ne staju. Gaze do kraja, 67:39. 

1' Crvendakić idealan pas za Bruksovu i sada je to 63:39, nemoguće je da će ovo Britanke stići. Ni u ludilu.

ČETVRTA ČETVRTINA 

10' Sasvim blizu osvajanja medalje Srbija. Kvalitet radi svoje, šteta što sada Butulija ne pogađa za tri. Nikolina Milić je faulom zaustavljena u poslednjim sekundima četvrtine. Pogodila je oba bacanja, sada je 61:39.

9' Crvendakić igra idealnu odbranu, ne mogu da je nadmudre gostujuće košarkašice. Šteta što bravura Butulije ne prolazi, ali opet sjajna Crvendakićeva u defanzivi. 

8' Jelena Bruks još jednom pogađa, raste nedostižna prednost Srbije, sada je 22 razlike. 

7' Gošće u tekućim minutima kao da koriste svaku priliku da se spetljaju sa loptom, Srbija je sve bliža velikom uspehu. Sada je +20. Potpuna dominacija Srbije i 57:37.

6' Idemo na +18, Bruksova još jednom iz reketa. Britanke u ovim trenucima shvataju da igraju protiv daleko bolje reprezentacije.

5' Lična greška Jelene Bruks, odmah za njom i Dragane Stanković. Ne daju naše košarkašice nijedan lak poen Britankama. Gošće pogađaju bacanja, sada je 51:37. Dragana Stanković nastavlja seriju nezadržive Srbije u ovoj četvrtini, 53:37. 

Marija Miljković

Twitter/Košarkaški savez SRB

Marija Miljković, Foto: Twitter/Košarkaški savez SRB

4' Briljantna Sonja Petrović u odbrani, nikakvo rešenje nemaju Britanke za njenu čvrstinu. Dragana Stanković pogađa dvojku sa linije za bacanja, prednost Srbije raste u ovim trenucima, 49:35. Nevena Jovanović još jednom sjajna, sada za dva poena.

3' Dajana Butulija odlična, sjajno se okrenula i pogodila, Srbija vodi 44:33. Ipak, odmah vraćaju Britanke, 44:35. Nevena Jovanović za triii! 44:35! Tajm-aut za gostujuću selekciju.

2' Dragana Stanković pogađa za dva, sa druge strane Britanke prave grešku u napadu. Naše se bolje snalaze na samom startu drugih 20 minuta.

1' Oštar početak drugog poluvremena na obe strane, bez poena se igra prvi minut. 

TREĆA ČETVRTINA

Prvo poluvreme je završeno. Srbija vodi 40:33 protiv Velike Britanije u borbi za bronzanu medalju.

10' Dragana Stanković, sigurna realizacija, Srbija ide na +7. Maja Miljković smiruje poslednji napad, na kraju pokušava za tri, ali pogađa obruč.

9' Crvendakić ne uspeva svojom solo akcijom, ali Maja Miljković briljantna u odbrani. Grozna lična greška Britanke na Sonji Petrović, sudije kažu da nije nesportska lična greška. Sonja pogađa jedno bacanje. Sonjaaaa! Ipak je nagazila liniju, 38:33!

8' Sonja Petrović igra lep meč, ali ne kruniše to do kraja. Sa druge strane stiže kazna, Vandervol pogađa za tri poena i sada je to samo 35:33. 

7' Bruksova zatim pravi drugu ličnu grešku, a Britanke smanjuju prednost: 35:28. U ovim trenucima konfuzna igra srpskih košarkašica, lako gube loptu u napadu. Tajm-aut traži Marina Maljković. Britanke ipak smanjuju na pet razlike.

6' Jelena Bruks pogađa, ukupno sedam poena za kapitenku zasad, Srbija vodi 35:26. 

5' Srbija pokušava da održi prednost, ali navala Britanki je sve veća. Sonja Petrović pogađa trojku! 33:26! 

4' Britanke ne uspevaju da vrate za tri, ali Fagbenl pogađa za dva, a zatim još jedan pogodak košarkašica sa Ostrva. 

3' Saša Čađoooo! Za tri! 30:22! 

2' Gostujuće košarkašice su zaigrale daleko požrtvovanije, Srbija jedva uspeva da sačuva loptu. Prednost je sada 27:22. 

1' Britanija smanjuje na startu druge četvrtine, naše se ne snalaze prvo u odbrani, zatim ni u napadu. 

DRUGA ČETVRTINA

Jelena Bruks

fiba.com

Jelena Bruks, Foto: fiba.com

10' Čađo!!!! Za tri! Idemo na +6. Nikolina Milić pod faulom pogađa, zatim i dodatno slobodno bacanje, 23:14. Sa druge strane Britanke smanjuju pogotkom iz reketa, a Srbija vraća na devet razlike. 25:16 na kraju prve četvrtine!

9' Sonja Petrović odlična u ofanzivnom skoku, ipak naše košarkašice ne uspevaju da realizuju njenu dobru igru. 

8' Veliku seriju prave Britanke i smanjuju na 15:14. Ipak, Srbija uspeva da se sabere i vrati na tri razlike, odbrana Saše Čađo presuđuje u ovim momentima.

7' Britanske košarkašice smanjuju na 15:10, domaće košarkašice u minutima omanje krize i bez organizacije. 

6' Odbranile su se naše reprezentativke od furioznih napada, sada drže mirniji ritam.

5' Serija promašaja na obe strane, konfuzna igra, ali naše devojke smiruju igru. Ipak, smanjuju protivnice na 15:8.

4' Britanke smanjuju na 12:6, zasad veoma brz ritam na meču za treće mesto. Maja Miljković se sjajno postavlja i u odbrani, iznudila je faul gostujućih košarkašica u napadu. Nevena Jovanović! Nova trojka! 15:6! 

3' Miljković!!! Još jedna trojka, 12:2! 

2' Srbija uvećava vođstvo na 4:0, zatim i na 6:0, tri uzastopna koša Miljkovićeve. Sa druge strane, Britanke sa linije za slobodna bacanja smanjuju na 6:2. Aleksandra Crvendakić pogađa za tri i dolazimo do 9:2. 

1' Prve poene beleži Marija Miljković. Nažalost, nagazila je liniju, pa je samo dvojka. Jelena Bruks je zadobila lakšu povredu, ali uz aplauze publike pridigla se.

PRVA ČETVRTINA

Marina Maljković i košarkašice Srbije

kss.rs

Marina Maljković i košarkašice Srbije, Foto: kss.rs

17:30 Meč počinje.

Srbija: Bruks, Butulija, Čađo, Jovanović, Petrović, Crvendakić, Dabović, Milić, Miljković, Škorić, Stančev, Stanković

Velika Britanija: Džouns, Kolins, Vandervol, Hendi, Šo, Kembel, Lidam, Monakana, Fegbenl, Grin, Simpson, Samjuelson

Dobro došli na tekstualni prenos meča Srbija - Velika Britanija na portalu Alo!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u utakmici za treće mesto na Evropskom prvenstvu od 17:30h igra protiv Velike Britanije u beogradskoj "Štrak areni".

Izbaranice Marine Maljković poražene su u polufinalu od Španije, dok su Britanke izgubile od Francuske.

Srpski tim bio je blizu prvog trijimfa protiv Španije, ali loša igra u poslednja tri minuta koštala je Srpkinje finala EP pred svojom publikom. Selektor Marina Maljković, posle poraza od Španije u polufinalu Evropskog prvenstva (71:66), posebno je istakla lošu igru u prvom poluvremenu, ali i najavila da se ekipa okreće borbi za treće mesto.

Ana Dabović

kss.rs

Ana Dabović, Foto: kss.rs

- Nismo postojali u prvom periodu, počeli smo da igramo tek u drugom. Ovako ne može da se igra protiv Španije. Tako ne može ni protiv koga, a posebno ne sa jednim od favorita za zlato. Novi dan je pred nama, moramo biti fokusirani na tu utakmicu – rekla je Maljkovićeva posle poraza od Španije. – Nadam se da ćemo uspeti da obradujemo i sebe i narod. Četrdeset minuta košarke, 25 minuta zagrevanja, 40 minuta košarke. Ništa magično novo nemam da kažem.