Marko Dmitrović i Ivan Paunić
fopto: Instagram
Marko Dmitrović i Ivan Panić

foto: Instagram

Marko Dmitrović i Ivan Panić, Foto: foto: Instagram

„Mare je strašan dečko. Pa, ne biram ja kuma tek tako“.

Ovim rečima naš košarkaški reprezentativac Ivan Paunić, osvajač srebrne medalje sa EP 2009. godine, momak koji je dva puta osvajao odličja na Univerzijadama i trofejni igrač mlađih selekcija Srbije i Crne Gore, a onda i Srbije, odgovorio je na pitanje kakav je čovek novi junak fudbalske Srbije - golman Marko Dmitrović.

PROČITAJTE JOŠ:

- Mi smo se upoznali dok smo igrali u Španiji. On je tada bio u drugoj ligi. Ljudi ga nisu poznavali, nije bio faca. Ali, mi smo provodili bukvalno 24 sata zajedno. Na toliko tema smo pričali, veoma lako smo se skapirali...

Biće „Kume, izgore ti kesa“ 23. juna

Ivan je već u braku s Milicom, ali iz opravdanih razloga nije bilo slavlja po zaključenju braka. Sve to će se promeniti vrlo brzo, a značajnu rolu u svemu imaće i kum Dmitrović.

- Supruga Milica i ja pravimo svadbeno veselje 23. juna. Nismo mogli pre, pošto nije bio moment za slavlja. Zna to Mare a ja samo mogu da mu poručim: „Kume, izgore ti kesa“ - kroz smeh objašnjava Paunić.

 Verovatno i zbog sličnih životnih puteva?

- Ima i toga. Mare je rano ostao bez majke i bio je mnogo okrenut ocu. Kod mene je obrnuto, znaju to svi, da ne govorim sa ocem... Sve to nas je zbližilo. Delimo iste, porodične vrednosti. Naučili smo i on i ja - da kada je lepo, svi su tu, a da kada nije, nema nigde nikoga. A i profesionalni putevi su nam bili slični. Marku ne da niko nikada nije pomogao, nego su mu odmagali gde god su stigli. E, baš zato mi je baš drago što je stiglo njegovo vreme. I, zapamtite, tek će se pisati i govoriti o njemu.

Kako to misliš?

- Kod golmana nije kao kod nas košarkaša. Oni mnogo duže traju. Pazite, nije fraza da postaju sve bolji što su stariji. Pa pogledajte, recimo, Bufona... A govorim vam to i zbog toga što znam šta pišu u Španiji kada je o njemu reč. Sjajne partije i odbrane u Eibaru nisu ostale nezapažene. Pisalo se, a to je velika stvar, da ga hoće Barselona. I nemojte da se čudite ako stigne do takvog transfera. Zaslužio je to. Znam koliko je individualno radio, koliko trenira, kako se sprema i kako živi. Mogu samo da ponovim još jednom da je Marko dečko koji odudara od onih stereotipa koji se povezuju s fudbalerima - otkriva nam Paunić.