"KO SI, BRE, TI?" Najjači čovek na svetu umalo isprepucao Džordana! Majkl se spasao u poslednjem trenutku

Legendarni kečer Mark Henri otkrio je neprijatan susret sa Majklom Džordanom na Olimpijskim igrama 1992. godine.

Majkl Džordan, Majk Henri
Majkl Džordan, Majk Henri, Foto: AP/Shutterstock

Zvezda američkog rvanja, poznata pod nadimkom "najjači čovek na svetu", takmičila se u dizanju tegova za SAD i Barseloni, takmičenju najpoznatijem po prvom predstavljanju "Drim tima". Ali bivši svetski šampion je objasnio kako je dobio "šamar u lice" prilikom susreta sa košarkašima.

 "Za to vreme, išao sam u hotel samo zato što sam želeo da vidim ljude koje poznajem. Čarls Barkli je jedan od tih ljudi, kao i Dejvid Robinson i Karl Malon. U savršenom scenariju pomislite da će neko, kada se nađe u grupi ljudi, pozdraviti sve. 'Hej, momci. Kako ste? Šta se dešava?' i ode odatle. Pa, kad je Majkl dođao, to nije bio slučaj. Valjda mu se činilo da ja tu ne pripadam. Pitao me: 'Ko si ti?', a ja sam rekao: 'Ko si ti, dođavola?' Znate, počeo sam da se pomalo ljutim jer to nisam očekivao. Bio je to kao šamar u lice. To je kao da neko uđe i pljesne vas. Bio sam u šoku. Ipak je to Majkl Džordan. I ljut sam, 'Zašto? Zašto? Šta dođavola?', pričao je Henri za 24/7Sport.

Henri kaže da se tada Er Džordan povukao kako ne bi eskalirala potencijalno nestabilna situacija.

 "Odustao je. 'Hej, hej pričekaj malo. Moja greška. Nisam hteo da diram", ali jeste.

"Siguran sam da to nije jedini put na ovom svetu da se desilo takošto, ali prošlo je dosta vremena od toga i nisam se vraćao na taj momenat. Moja majka je govorila: 'Pazite šta kažete, ali budite pažljiviji kako kažete' I način na koji mi je to rekao bio je vrlo nepošten, pomislio sam. I proverio sam ga zbog toga.", kaže tadašnji dizač tegova.

Henri je rekao da se Džordan izvinio i pozvao ga na NBA Ol-Star utakmicu nekoliko godina kasnije.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi