Grobari
M. Metlaš
Grobari

M. Metlaš

Grobari, Foto: M. Metlaš

Košarkaši Partizana treći put uzastopno osvojili su Kup Radivoja Koraća, pošto su u finalu u Nišu, posle produžetka, pobedili Crvenu zvezdu sa 85:84 (13:19, 18:15, 18:18, 29:26, 7:6).

Ipak, senku na sjajnu utakmicu je stavio incident kada je flašom pogođen osmogodišnji dečak, njegova majka je otkrila šta joj je dete rekao svom ocu u trenutku kada ga pogodila flaša: 

"Dva, tri minuta pred kraj utakmice nešto je proletelo preko tribine. Sin je samo rekao: 'Uh, što me ubi'. Uhvatio se za glavu kao da se počeša na mestu koje ga je zabolelo i onda je video krv na ruci. Tek tada je zaplakao".

Dečak je sa ocem pratio meč na istočnoj tribini hale "Čair", iza jednog od koševa, ispod semafora, za deo koji se smatra "najmirnijim":

"Suprug nije hteo da ga vodi na utakmicu, svestan potencijalnog rizika šta može biti, ali je dečak baš bio uporan. Ceo dan ga je moljakao: "Vodi me, vodi me" i na kraju je otac popustio i poveo ga kada je oko 20.20 časova pošao na utakmicu. Bili su iza koša, na istočnoj tribini, koji je najmirnijia, a pored njega je bio još jedan dečak sa kojim su gledali utakmicu, radovali se i navijali, kada ga je pogodila flaša. Sada je dobro, rana je ušivena, spremamo se da odemo na kontrolu, ali je moglo da bude mnogo gore da ga je recimo flaša pogodila u oko. Oko 90 odsto ljudi je došlo na utakmicu da bi gledali sportski događaj, ali se zbog onih 10 odsto dešavaju ovakve stvari" - rekla je majka dečaka.

Nakon zbrinjavanja rane u Klinikom centru u Nišu dečak je sinoć pušten na kućno lečenje. Prenoćio je kod kuće, a danas će sa radoiteljima otići na kontrolu kod lekara.