Mario Hezonja i Dražen Petrović
ALO!
Mario Hezonja

AP Photo/Seth Wenig

Mario Hezonja, Foto: AP Photo/Seth Wenig

Košarkaš hrvatske reprezentacije Mario Hezonja nosiće dres s brojem 44 u Portland Trejlblejzersima.

On je potpisao dvogodišnji ugovor s Blejzersima, i nosiće dres sa brojem koji je nosio legendarni Dražen Petrović u Portlandu.

"Dražen je jedan od, ako ne i najbolji evropski košarkaš svih vremena. Ovo je veoma poseban trenutak za mene", rekao je Hezonja novinarima u Portlandu.

Majka legendarnog hrvatskog košarkaša Biserka Petrović dala je svoje mišljenje o tome i poslala jasnu poruku mladom Hrvatu.

PROČITAJTE JOŠ:

Džejms Gist

twitter/PartizanFrancee

Draženova majka Biserka Petrović, koja se trenutno odmara u rodnom Šibeniku, iznenadila se kada je saznala da je Hezonja izabrao baš broj 44.

"Drago mi je što je Mario izabrao broj 44 da sve podseti na mog Dražena i trag kakav je ostavio u NBA ligi. Ipak je Portland klub koji ga je draftovao i u kojem je odigrao prve NBA utakmice. Ali ovim putem bih mu poručila kako bih želela da se Mario redovno odaziva u hrvatsku reprezentaciju, kao što je to radio Dražen. Bilo bi lepo da tako razmišlja. Ipak je u bilo kom sportu reprezentacija svetinja", kazala je za Biserka Petrović, dobro upoznata sa tim kako se Hezonja nije odazvao na poziv njenog sina Aleksandra 2017. za Evrobasket, a nakon toga je preskočio i utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine i time mu očitala svojevrsnu lekciju.

Petrović je dres Portlanda nosio u prvoj sezoni u NBA (1989/1990), kao i u drugoj, u kojoj je trejdovan u Nju Džerzi Netse.

"Pa setite se samo 1993. godine, kada je Dražen, bez razmišljanja, sa povređenim kolenom odlučio da igra kvalifikacije za Evrobasket. Mnogi igrači danas na tako nešto ne bi ni pomislili i zato poručujem Hezonji da na taj način prati Dražena i njegovu ostavštinu', dodala je Biserka.

Dražen je preminuo 7. juna 1993. godine kada se vraćao automobilom sa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.