Kokoškov i Jokić
ALO Foto: Marko Metlas
Jokić i Meloun

AP Craig Mitchelldyer

Jokić i Meloun, Foto: AP Craig Mitchelldyer

Na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije je objavljeno da će se Meloun pridružiti stručnom štabu naše reprezentacije čim se završi plej-of NBA lige!

Ovo neće biti prvi dolazak ovog stručnjaka u Beograd i našu zemlju, a pretpostavlja se da će njegova glavna rola u timu biti da iskoristi potencijal Nikole Jokića u dresu Srbije do maksimuma!

Upravo je Meloun dao šansu Jokiću u prvom timu Denvera, a ovaj je ugrabio šansu, Amerikanac je i nekoliko puta bio u Somboru kako bi nadgledao pripreme srpskog centra.

Ovaj Amerikanac je trenersku karijeru počeo da gradi 1993. godine na koledžima, 2001. godine je kao asistent započeo svoju NBA karijeru u Njujork Niksima.

Bio je pomoćni trener i u Klivlend Kavalirsima, Nju Orleans Pelikansima i Golden Stejt Voriorsima. Prvi samostalni trenerski angažman dobio je u Sakramentu 2013/14, ali tamo se zadržao svega godinu dana!

Od 2015. je postao trener Denver Nagetsa i u veoma kratkom periodu uspeo je da napravi ekipu kandidatom za plej-of!

Majk Meloun i Nikola Jokić

AP Photo/David Zalubowski

Majk Meloun i Nikola Jokić, Foto: AP Photo/David Zalubowski

Srbija je domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu koji je na programu od 23. do 28. juna, a nalazimo se u grupi sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom.

Pobednik te grupe će se sastati sa pobednikom druge grupe koju čine Portoriko, Italija i Senegal. Pobednik turnira obezbediće učešće na Olimpijskim igrama.

U stručnom štabu reprezentacije Srbije u kvalifikacionim 'prozorima' za plasman na Evropsko prvenstvo će biti Dejan Milojević iz Mega Bemaksa i Vladimir Jovanović iz FMP.