Partizan - Olimpijakos
youtube/bballvideoz
Partizan - Olimpijakos

youtube/bballvideoz

Partizan - Olimpijakos, Foto: youtube/bballvideoz

Baš kao i kod mnogih navijača Partizana, sezona 2009/10 je zauvek ostala u srcu i bivšeg košarkaša tog kluba, Lorensa Robertsa!

Upravo je on izazvao zemljotres u Srbiji kada je prešao iz Crvene zvezde u Partizan:

"Možda su ljudi zaboravili, ali kada sam došao u Crvenu zvezdu tek sam se oporavio od operacije kolena. Posvećeno sam radio na rehabilitaciji tog leta samo da budem što spremniji za sezonu, jer sam žarko želeo da se dokažem posle loše sezone u Olimpijakosu. Destinacija je bila Zvezda sa trenerom Svetislavom Pešićem. Mogu da kažem da sam zadovoljan tom sezonom, posebno zbog saradnje sa trenerom koji je bio zahtevan s jasnim ciljem da svi igrači u ekipi napreduju. Kada podvučem crtu, to mi je prvo pozitivno iskustvo sa Evropom" započinje Roberts.

Posle jedne sezone odlazi u redove najljućeg rivala:

"Znam da sam sve iznenadio kada sam prešao u Partizan. Moram da naglasim da to nije bila laka odluka. Mnogo sam razmišljao jer sam znao šta takav potez znači, već sam bio svestan rivalstva između Crvene zvezde i Partizana, a uz to, ne mogu da se setim da je neki američki košarkaš to uradio. Razgovarao sam tada i sa Omarom Kukom, nije mi on rekao da pređem u Partizan, ali mi je dao savet da uradim ono što osećam da je najbolje za moju karijeru. Na kraju je odluka bila doneta isključivo iz košarkaških razloga. Partizan je igrao Evroligu, imao je trenera koji je dugo sa timom i osetio sam da bi moglo nešto dobro da se desi. Uz sve to, zaista nisam hteo da napustim Srbiju u tom momentu, jer sam osetio da se tu igra košarka baš kakva odgovara meni i mom karakteru. Sada, 10 godina kasnije mogu bez ikakve dileme da kažem da sam napravio dobre odluke, možda i najbolje po moju karijeru".

U dresu Partizana Roberts je osvojio tri trofeja:

"Toliko toga se dešavalo te sezone, neki igrači to ne dožive za čitavu karijeru, a mi smo sve za svega desetak meseci. Bio sam deo istorijskog tima i uvek ću s ponosom isticati to. Svi momci su iskreno voleli košarku koja nas je zbližila, bili smo jedinstveni".

Dotakao se i fajnl-fora Evrolige u Parizu, Partizan je izgubio od Olimpijakosa, a Lorens ističe da su mogli da osvoje ovo takmičenje: