Himki - Zenit
euroleague.net
Himki - Zenit, Foto: euroleague.net

Kao dar sa neba Zenitu je stiglo poništenje sezone i opstanak u Evroligi. Klub iz Sankt Peterburga je bio najgori u eliti u trenutku prekida sezone, ali čelnici rade na tome da od jeseni imaju mnogo jaču i konkurentniju ekipu koja bi možda mogla i da se uključi u trku za plasman u TOP 8 fazu. 

Najnovije pojačanje Zenita je Arturas Gudaitis. Iskusni 27-godišnji litvanski centar napustio je Armani posle tri godine, a sa čelnicima kluba iz Sankt Peterburga je potpisati dvogodišnji ugovor.

Bivši košarkaš Žalgirisa odigrao je 19 utakmica prošle sezone. Beležio je 7,9 poena i 4,3 skoka u dresu ekipe iz Milana.

Gudaitis je doveden kao zamena za Koltona Ajversona, koji je napustio klub. Zenit je dogovorio još dva pojačanja, uskoro se čeka da ozvaniče dolaske bivšeg igrača Zvezde Kej Si Riversa i doskorašnjeg krilnog centra Galatasaraja Aleksa Pojtresa. Pre nekoliko dana je potpisao Kevin Pangos.  Podsetimo da su klub napustili i nekadašnji plej Partizana Aleks Renfro i Anton Ponkrašov, dok se očekuje da to uskoro urade i Endru Olbisi, Tim Abromaitis i Gustavo Ajon.

PROČITAJTE JOŠ: