Andrej i Maša Kirilenko
instagram.com/ak47russ
Andrej i Maša Kirilenko

instagram.com/ak47russ

Andrej i Maša Kirilenko, Foto: instagram.com/ak47russ

Andrej Kirilenko je najbolji ruski košarkaš 21. veka. Sadašnjeg predsednika Ruske košarkaške federacije se najradije sećamo po partijama u ekipi Juta Džeza sa početka novog milenijuma, u čijem dresu je čak uspeo da dođe i do ol-star sastava.

U karijeri je takođe bivši član Bruklin Netsa, Minesota Timbervulvsa i CSKA Moskve bio poznat po fenomenalnoj odbrani, izuzetnim atletskim sposobnostima, ali i specifičnim odnosom sa svojom suprugom Mašom.

Ćerka čuvenog reprezentativca SSSR-a Andreja Lopatova je poznata pop pevačica Rusiji, a u svetu se pročulo za nju zbog sprecifičnog odnosa sa svojim suprugom.

Mnogima zvuči neverovatno, ali za merila patrijarhalne pravoslavne države poput Rusije, Andrej i Maša imaju avangardni odnos u braku. Glavni razlog za to je ugovor koji postoji između njih dvoje u kom je Maša dozvolila Andreju da je prevari isključivo jednom godišnje tokom naporne NBA sezone.

Maša to objašnjava time da su NBA igrači prosto prevelike zvezde, koje u svakom stopu prati buljuk raspomamljenih devojaka, željnih da provedu noć sa njima i da je prosto teško odupreti se:

"Zabranjeno voće je uvek najpoželjnije. A sportisti su naročito tome podložni. Kada detetu kažete "Nema pice, nema pice nema pice!", šta će najviše želeti? Pa picu", pričala je Maša još 2006. godine za lokalni Solt Lejk Tribjun, da bi o istoj tebi pričala i za ESPN.

"Sportsti u SAD su vrlo poželjni. Jure ih devojke, tako da je teško da se odupru. Takva im je priroda. Ako se već pribojavam, ali ga pustim da to uradi - to nije prevara", istakla je pevačica.

Zatim se Andrej nadovezao na tu priču i podelio svoje viđenje:

"Naravno da sam se iznenadio. Ne planiram da je prevarim, ali mi je samo rekla "Ako hoćeš, slobodno možeš"", izjavio je Kirilenko i priznao šta zaista želi:

"Hoću mnogo dece, kao tipična porodica u Solt Lejk Sitiju (grad u kom je klub Juta Džez). Ako ti nešto nije dopušteno, ti to želiš, ali ako nije - onda ti nije potrebno".

Par živi u srećnom braku od 2001. godine i imaju dva sina Fjodora i Stepana i ćerku Aleksandru.