Legenda Olimpijakosa ponovo pominje selektora Grčke i mogući odlazak iz reprezentacije

Alo.rs/ F.R. | sport 2019-11-30 11:43:52 2019-11-30 11:43:52

Košarkaši Olimpijakosa Jorgos Printezis, Antonis Konjaris i Kostas Papanikolau su poslali protestno pismo košarkaškom savezu Grčke posle sa zahtevom da se reši pitanje selektora.

Martti Kainulainen/Lehtikuva via

Novi selektor Grčke Rik Pitino je nedugo od preuzimanja tog posla ponovo potpisao za Panatinaikos, na šta su reagovali članovi rivala.

Velika zvezda evropske košarke Jorgos Printezis žali što je pismo izašlo na videlo.

"Nije trebalo da se pojavi u javnosti. Lično je i u njemu smo samo objavili nezadovoljstvo na određene teme i ništa druge", rekao je Printezis posle utakmice sa Olimpijom Milano.

Trojac tima iz Pireja je naveo u pismu da su se našli u "ratu", toksičnoj situaciji koja nije deo njihovog posla niti je njihova odgovornost da pate zbog toga.

"Niko od nije okrenuo leđa nacionalnom timu. To je za mene velika čast. Uz Božju pomoć, biću opet zdrav. Teški momenti su trenutno aktuelni. Ono što sigurno mogu reći da niko ne može da ucenjuje. To ne postoji. Hteo bih da se pronađe rešenje da ponovo zaigram za reprezentaciju. Svi mi volimo ekipu, svi", izjavio je dvostruki šampion Evrolige.

Printezis je neizostavan član reprezentacije gotovo deceniju unazad. Prisetio se prethodnih incidenata gde su bili uključeni Olimpijakos, Panatinaikos i Savez.

 "Ranije je bio slučaj da predsednik (Jorgos Vasilakopulos, tadašnji predsednik KS Grčke) komentariše Panajotisa Janakisa i njegovo preuzimanje Olimpijakosa. Onda nije nastavio iz nepoznatih razloga. Ne znam puno o svemu tome. Sve što mogud a kažem je da smo se Kostas (Papanikolau) i ja sreli sa Pitino. Cenimo ga i mnogo nam je drago štop je preuzeo reprezentaciju. Vrlo dobar trener. Nadam se da ćemo naći način da ponovo bude u nacionalnom dresu", izjavljuje Printezis.

 

Expand player
Pogledajte više