Vilt Čembrlejn
Wikipedia
Vilt Čembrlejn, Foto: Wikipedia

"I dok ležim i dok stojim

kada molim i kad brojim
kada maštam i kada praštam
i šta sad

I u šumi i na njivi
i na travi i na šljivi
kad sam s tobom i kad sam sam
tanananam"

Evergrin rok benda "Familija" iz 1996. godine "Što ja volim taj se*s" govori o neiscrpnoj želji, konstantnoj potrebi, slobodi i u slavu polnog odnosa. Nije precizirano da li je u pitanju intima sa jednom-jedinom voljenom osobom ili se radi o "reckama", prosto glorifikovanje samog čina. Kod muškaraca je od vajkada utvrđena kostatacija da što više njih osvojiš, više si mačo, "smrt za suprotni pol", hodajući testosteron. Pa je tu i igra veliki brojeva – što više prilaziš devojkama, to je veća verovatnoća da ćeš neku osvojiti.

Brojke su bile i sastavni deo života kolosalnog Vilta Čemberlena:

- 216 cm, 120 kg

- 2x NBA šampion, 4x MVP, 13x Ol-star, 7x idealna NBA petorka

- 30.1 poen , 22.9 skokova u prosečno, 31.419 poena ukupno u karijeri

- 100 poena na jednoj utakmici

- 50.4 poena , 27.2 skoka, preko 4.000 poena u pojedinim sezonama

- vodeći asistent lige sa 8.6 po meču,

- 48.5 minuta na parketu u jednoj sezoni

- Prvi košarkaš sa rekordnom platom od 100.000 dolara

- 20.000 žena 

Jedan od najvećoh atletskih frikova u istoriji ne samo NBA, nego modernog olimpizma. O vanzemaljskim sposobnostima bi mogao poseban tekst na se napiše. Bio je hodajući blokbaster, kao uostalom i "Konan uništitelj", izlet u glumačke vode, upotpunivši sporednom ulogom lansiranje Arnolda Švarcenegera. Čak i sam Švarceneger, antologijska ličnost u svetu bodibildinga, sa 188 cm i 118 kg izgledao sićušno pored Čemberlena.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Wow.. look at Wilt compared to Andre. The Giant is listed at 7'4 ? . . . Tags: #wiltchamberlain #andrethegiant #arnoldschwarzenegger #basketball #nba

A post shared by Wilt Chamberlain (@wiltchamberlainofficial) on Apr 13, 2018 at 7:25am PDT

 

Po odlasku iz košarke se bacio na odbojku, gde je ostavio dubok trag. Vršio je funkciju predsednika nacionalnog saveza, šta više učestvovao u Ol-star utakmici odbojkaške lige i, naravno, bio MVP. Viltov uticaj na popularizaciji još jednog sporta koji se povezuje sa dvometrašima u kratkom periodu je bio toliko enorman da je uvršten u Kuću slavnih odbojke.

Kada ste toliko uspešni, glorifikovani, dominantni, s tim se javlja i veliki ego, koji je Čemberlen imao i znao da ga koristi. Uvek moderno obučen, u top formi, kao da svakog trenutka može na parket. Nije bi čudo što su mu NBA timovi 80-ih tražili da se vrati iz penzije. Elokventan, gizdav, bogat, harizmatičan – svi preduslovi za velikog ljubavnika. I tu se dolazi do mita velikog koliko i sam Vilt. Broj.

Dvadeset hiljada žena. Različitih, nikada isto lice ponovo viđeno. Toliko je Vilt tvrdio da je prošlo kroz njegove ruke. Čitavo jedno poglavlje autobiografije "Pogled odozgo" posvetio je bilo ljubavnim avanturama.

"Da, dvadeset hiljada žena. U mojim godinama to znači 1.2 žene dnevno od moje 15 godine", piše 55-godišnji Vilt u delu objavljenom 1991. godine.

"Ne preuveličavam. Ne vidim vođenje ljubavi kao neki vid osvajačkog pohoda. Sve što želim da kažem je da volim žene. Ljude zanima moj sek*ualni život I najvećem broju populacije je taj broj devojaka koje su ušle I izašle kroz moju sobu nezamisliv", nastavlja moderni tamnoputi Kazanova.

Dalje je i pisao o tome koliko bi se muškaraca oženilo da je bilo on:

"Verujem da mnogi misle da moj ukus nije preterano visok ili da sam'lak'. Vrlo sam izričit I mnoge žene sa kojima sa bio prosečni muškarci bi zaprosili na prvom sastanku".

Spavao je sa svakom nacijom i rasom. Abnormalna potencija i raznovrsnost je unela podele u javnosti – belcima se to nije sviđalo, a tamnoputi su mu, kako kaže, "tražili da bude posvećeniji svojoj rasi, kako bi se njime ponosili". On je opet isticao kako "samo čini ono što je prirodno – jurio atraktivne dame, ko god i gde god da su bile".

 

Osim večnog pitanja o smislu života, granicama svemira i postojanju "onog sveta", muškarce (pa i žene) je uvek svakodnevno morila i moriće "Šta on ima što ja nemam?" dilema. "Big Dipper" je u jendom od intervjua naveo da je njegova pojava i uspeh glavni afrodizijak kod žena:

"Mislim da sam poželjan zvoje različitosti. Ako si poznat, naročito ako si profesionalni sportista, to je privlačno. Žene su volele to što sam drugačiji i ja sam se ponašao u skladu sa tim."

(3:00)

U razgovoru sa Rojem Fajerstonom je istakao koliko mu se*s znači u životu:

"-Uvek mi je bio važan. Po meni je to prirodna funkcija. Održava me živim i dok god mogu da ostvarujem određene snove na tom polju, se*s je sjajan.

- Postoje mnogi mitovi o vašem seksualnom životu, koliko njih je tačno?

- 100% !

- Vi ste ipak superzvezda…

- To je nečija mašta. Uvek mi je bio cilj da zadovoljim i budem zadovoljan

- Savršena žena?

- Inteligenta, uvek nasmejana i pred drugima i na svoj račun, uživa u odličnom sesku i odlično kuva”.

(13:24)

Sledi utvrđivanje da li se radi o 'lovačkoj priči' ili činjenici. Matematika se uključuje. 

Američki portal Atletik je napravio računicu, kombinujući sa izjavama Viltovih poznanika, plus uzeti u obzir ceremonije, tragične događaje i ostale pojedinosti koje mogu oduzeti vreme i želju za polnim odnosom.

Dakle, prema tvrdnji iz autobiografije Vilt je od 15 do 55 spavao sa 20.000 žena, tj. 500 godišnje. Da ga ispravimo 1.4 na dan.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

If YOU could be a player in the NBA, which player would you want to play with on your team & WHY❓ #wiltchamberlain

A post shared by Wilt Chamberlain (@wiltchamberlainofficial) on Dec 6, 2018 at 8:07am PST

 

Na to se nadovezuje izjava Čemberlenovog druga iz detinjstva Toma Fichjua:

"Ne sećam se da je ikad išao na sastanke. Verovatno je bio nevin po odlasku iz srednje škole". Ova konstatacije podiže granicu na 18 godine i 1.5 žena dnevno za 37 godina intimiziranja.

Gde je tu šestomesečna sezona od 82 utakmice bez plej-ofa? Još na to treninzi, teretana, emisije i, na primer, spavanje? Da li je zaista imao toliko čeličan imunitet na polne I ostale bolesti? Zar je bio toliko kamenog srca da se nikad nije zaljubio u jednu, niti se javio neki mali Vilt, kao plod besane noći?

Čemberlenovoj seksualnoj aktivnosti je na ruku išla nesanica. Neprospavane noći je morao nekako da ispuni. Postoji i priča Čemberlenovog prijatelja Roda Rodeviga da je kroz 23 devojke za 10 dana prošlo kroz penthaus NBA legende u Honoluluu, na Havajima. Ipak, u poslednjem intervjuu za života ga je odala jedna rečenica, misao idealna za romantične statuse na društvenim mrežama:

"Imati hiljadu različitih žena je kul, ali sam naučio da hiljadu puta sa jednom ženom mnogo više zadovoljavajuće", kaže Vilt između redova.

Nedugo od tog intervjua 1999. godine je preminuo u 63. godini od srčanog udara.