San antonio
twitter/dylanjhebert12
Toni Parker

Profimedia

Toni Parker, Foto: Profimedia

Toni Parker je najveći deo svoje karijere prove u San Antonio Sparsima, a kao razlog za povlačenje je naveo da "ne može da bude više Toni Parker"

- Mnogo različitih stvari vodilo me je ka ovoj odluci. Ali na kraju, osećao sam - ako ne mogu više da budem Toni Parker i igram za titulu, onda ne želim da igram košarku uopšte - rekao je Toni.

On je igrao 17 godina za "mamuze" dok je prošlu sezonu, ispostavilo se poslednju, proveo u Šarlot Hornetsima.

PROČITAJTE JOŠ:

Greg Popović

AP

- Mnogo emocija je uključeno u kraj moje košarkaške karijere. Bilo je to sjajno putovanje koje nisam mogao da zamislim ni u najluđim snovima. Sve to što sam proživeo u NBA i sa reprezentacijom Francuske... Hvala vam na svemu!

Parker je postao istinska legenda Sparsa, sa kojima je osvojio četiri šampionska prstena i šest puta bio Ol-star, dok je takođe rekorder po broju asistencija te franšize sa 2.355. Postavljalo se i pitanje da li bi Parker voleo da je ova sezona bila oproštajna kao za Dvejna Vejda ili Dirka Novickog.

- Ne, jer nisam nosio dres Sparsa. Dvejn se oprostio u Majamiju, Dirk u Dalasu, u Šarlotu nisam imao želju da kažem zbogom. Zbogom ću reći kada moj dres bude povučen u San Antoniju, ili kada budem deo Kuće slavnih.

Otkrio je da je popričao i sa Dankanom i Đinobilijem:

- Pitali su me da li sam siguran. Rekao sam da jesam, onda su poručili da su srećni, ako sam i ja. Imali smo sjajno vreme i jedva čekam da se takmičimo u tenisu, da provodimo više vremena zajedno

"Mamuze" su Tonija izabrale kao 28. pika na draftu 2001. godine i ubrzo je postao jedan od glavnih "šrafova" ekipe Grega Popoviča. Najveći uspeh ostvario je 2007, kada je bio MVP finala.