Majkl Džordan, Lebron Džejms
AP
Majkl Džordan, Lebron Džejms, Foto: AP

"Kralj" Džejms je od prvog koraka u NBA ligi proglašavan za naslednika velikog Em-Džeja. Preskočio je koledž i kao pravi fenomen je ušao u ligu sa 18 godina. Za 17 godina u ligi je osvojio tri prstena, četiri puta je proglašen za MVP-a lige i tri puta najkorisniji igrač finala. 

Mnogi ga smatraju najboljim krilom svih vremena i najkompletnijih košarkašem svih vremena, ali će Džordan uvek biti broj jedan u mnogim anketama i raspravama.

Lebron se prisetio kako je izgledalo biti na terenu za Džordanom. Morao je da zasluži mesto na terenu, kao i svaki tinejdžer, dok su se na rekreativnoj partiji basketa nadigravali sem Džordana zvezde poput Pola Pirsa, Penija Hardaveja, Rona Artesta, Edija Karija, Džamala Kroforda, Antoana Vokera.

"Antoan Voker je toliko blebetao non-stop. Džordan mu je uzvraćao. Nisu me pustili da uđem u igru prvih sat vremena. Sedeo sam i čekao red. Nisam očekivao ni da ću ući u igru. Jedino ako se neko od momaka koji su već u ligi umori nekad, pa kažu 'E, dečko, fali nam peti, hoćeš u igru?'. Biti na terenu sa najboljim igračem svih vremena za mene sa 16 godina i u drugoj godini srednje škole je bio nerealno. Uštinite me, ako sanjam", ispričao je Džejms.