Nenad Krstić
Kraljevo Mozzart
Nenad Krstić

Kraljevo Mozzart

Nenad Krstić, Foto: Promo

Nenad Krstić (34), bivši kapiten košarkaške reprezentacije Srbije, pored brojnih trofeja i medalj svečano je otvorio 52. teren u okviru velike Mozzartove akcije „Sto terena za jednu igru” i predao ga na korišćenje košarkašima Kraljeva, grada u kojem je rođen.

Vrpcu na potpuno obnovljenom terenu „pod obalom”, s novim profesionalnim konstrukcijama i specijalizovanom podlogom, popularni Krle je presekao u prisustvu mnogobrojnih sugrađana i predstavnika lokalne samouprave i tako simbolično označio početak nove ere za ovo igralište. Teren sa specijalnom podlogom, profesionalnim koševima, tablama i zglobnim obručevima čeka da se u svojoj veštini na njemu oprobaju nove generacije, a prvo zakucavanje je svakako bilo rezervisano za kapitena.

- Oduševljen sam akcijom koju je pokrenuo Mozzart. Kroz karijeru prođemo mnogo lepih momenata, za svaki od njih se trudimo, uložimo mnogo energije, a pobede, trofeji i radost navijača su nam nagrada. Ipak, jedan ovakav gest je zaista velika čast i poseban je osećaj. Srećan sam što će na jednom ovako profesionalnom terenu stasati generacije košarkaša mog grada i drago mi je što ću na ovaj način nastaviti da ih inspirišem – istakao je Nenad Krstić.

Grad Kraljevo i kompanija Mozzart udružili su snage na ovom projektu i predstavljen je jedan od rezultata. Podršku je dao i gradonačelnik dr Predrag Terzić.

- Grad Kraljevo je veoma rado postao deo društveno odgovorne akcije ’Sto terena za jednu igru’. Ponosan sam što danas na ovom obnovljenom terenu stojim uz jednog od naših najboljih košarkaša, reprezentativca naše zemlje, svetski proslavljenog košarkaša, bivšeg NBA igrača, Kraljevčanina Nenada Krstića, čije ime će teren nositi. Siguran sam da će u ovim neuporedivo boljim uslovima za igru uživati i kraljevački sportisti i rekreativci. Nadam se da će se među mališanima koji stasavaju na terenima kraj Ibra uskoro pojaviti neki novi Nenad Krstić, koji će nastaviti da pronosi slavu grada Kraljeva širom sveta.