Nikola Jokić i Lebron Džejms
AP Photo/Mark J. Terrill
Nikola Jokić i Lebron Džejms

AP Photo/Mark J. Terrill

Nikola Jokić i Lebron Džejms, Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

* Lejkersi su se ozbiljno pojačali za novu sezonu

* U Los Anđeles je stigao i MVP finala NBA lige Kavai Lenard koji je otišao u Kliperse

* Jokić i Nagetsi su završili na drugom mestu zapadne konferencije u regularnom delu 

Neuspešna sezona za Los Anđeles Lejkerse i "kralja" NBA lige, Lebron Džejmsa koji je prvi put propustio plej-of još od 2005. godine je stavila do znanja upravi i najvećoj zvezdi tima da je vreme za promene.

Tako su u "grad anđela" došli Entoni Dejvis "Obrva", DeMarkus Kazins doskorašnji centar Golden Stejt Voriorsa i Deni Grin iz šampionskog pogona Toronto Reptorsa. To nisu svi igrači koji su došli u Lejkerse ali su najzvučniji.

Zapad u poslednjoj deceniji nikad nije izgledao ujednačeniji, Golden Stejt Voriorse napustio je Kevin Durent, još je povređen i Klej Tompson, uz odlazak gore navedenog DeMarkus Kazinsa i Andre Igudale, najjači tim u periodu od 2010-2020 nikad slabije nije izgledao u ovoj eri.

 MVP finala Kavai Lenard je pojačao gradskog rivala Kliperse i zajedno sa Pol Džordžom pokušaće da preuzme primat u Los Anđelesu. Vestbruk je napustio Oklahomu i pojačao Hjuston Roketse koji su uvek pri vrhu Zapada.

Ipak, Lebron Džejms kao najveću prepreku vidi tim našeg Nikole Jokića, Denver Nagetse, što ukazuje i video gde se već priprema za njih.

Naime, on je tagovao Entoni Dejvisa na video klip kako igra košarkašku video igru protiv Denvera, sa objavom "radim domaći zadatak". Na njemu se vidi kako Lebron baca "alej-up" Dejvisu koji zakucava pored Jokića.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by theScore (@thescore) on Jul 18, 2019 at 6:30am PDT

Sasvim je izvesno da nas očekuje nikad neizvesnija NBA lige gde nema glavnog favorita za titulu!

PROČITAJTE JOŠ: