Komemotacija Bošku Đokiću u KSS
KSS
Komemotacija Bošku Đokiću u KSS

KSS

Komemotacija Bošku Đokiću u KSS, Foto: KSS

Košarkaška Srbija oprostila se od trenera Boška Đokića, koji je preminuo u 66. godini. Na komemoraciji u prostorijama KSS, u prisustvu supruge Mirjane, kćerke Milene i sestre Biljane, počast su mu odali čelnici nacionalne federacije, Udruženje trenera Srbije, mnoga poznata imena iz sveta košarke, njegovi nekadašnji igrači...

PROČITAJTE JOŠ:

NA LISTI JE! Najbolji bosanski fudbaler na Instagramu Jelene Karleuše! Evo šta Džeko RADI SA NJENIM SLIKAMA! (FOTO)

- Teško je naći dovoljno reči da se opiše koliko je srpska košarka izgubila Boškovim preranim odlaskom - rekao je predsednik KSS Predrag Danilović. - Poznavao sam ga preko 30 godina, kada sam došao u Beograd učestvovao je u mom razvoju. Bio je stvaralac, znanjem i radom pomogao je mnogim igračima da naprave karijere. Ostaće upamćen kao dobar čovek, a onda i kao veliki trener.

Komemotacija Bošku Đokiću u KSS

KSS

Komemotacija Bošku Đokiću u KSS, Foto: KSS

Trenersku karijeru započeo je 1977. godine u KK Donji grad iz Zemuna, vodio mnogobrojne srpske klubove: Zdravlje, beogradski Radnički, Mašinac, Borac, Beočin, Radnički basket, FMP, Konstantin, Napredak, Slogu i Novi Pazar. Sa FMP je 2004. osvojio titulu u Jadranskoj ligi, godinu kasnije i pehar Kupa Koraća. Završio je žurnalistiku, i kao novinar radio na Studiju B, u "Večernjim novostima", "Sportu", "Danasu", "Košu" i časopisu "Trener".

O Đokiću igraču govorio je njegov prvi trener Bratislav Đorđević.

Komemotacija Bošku Đokiću u KSS

KSS

Komemotacija Bošku Đokiću u KSS, Foto: KSS

- Kao dečak imponovao je konstitucijom, visinom, kasnije će se ispostaviti i intelektualnim sposobnostima. Bio je preteča današnjih atleta, sestra Biljana ga je usmerila ka Radničkom. Dominantan u kadetima i juniorima, kapiten Mirzi i Kići, a samo iz njemu znanih unutrašnjih pobuda okončao je reprezentativnu karijeru.

Boško Đokić sahranjen je danas na Bežanijskom groblju.