Radivoj Korać - Novosadska ŽKA
ŽKK Radivoj Korać
Radivoj Korać - Novosadska ŽKA, Foto: ŽKK Radivoj Korać

Košarkašice Radivoja Koraća upisale su četvrti trijumf u sezoni, pošto su u meču petog kola Prve ženske lige Srbije na svom terenu savladale ekipu Novosadske ŽKA rezultatom 75:67 (16:16, 28:18, 18:15, 13:18).

U prvih petnaest minuta meča viđena je prava rezultatska klackalica. Ekipe su se konstantno smenjivale u vodstvu, da bi sredinom druge deonice izabranice trenera Nenada Markovića, nošene sjajnom podrškom sa tribina, u potpunosti preuzele kontrolu na terenu. Nakon dve vezane trojke kapitena Ljiljane Tomašević tim iz Žućkove avlije je stigao do dvocifrene prednosti - 42:30.

PROČITAJTE JOŠ:

Korać je u trećoj četvrtini sigurno čuvao prednost i delovalo je da će rutinski stići do novog trijumfa. Međutim, borbena ekipa iz Novog Sada se nije predavala. Serijom 15:2 gošće na dva i po minuta do kraja meča prilaze na svega pola koša zaostatka 66:56, ali to je bilo sve što su uspele da urade do kraja. Korać je ponovo "dodao gas" i zasluženo stigao do novog trijumfa.

Radivoj Korać - Novosadska ŽKA, Foto: ŽKK Radivoj Korać

Najefikasnija u pobeničkom timu bila je kapiten Ljiljana Tomašević sa 16 postignutih poena, a dvocifren učinak imale su i Jelena Jevđenijević 11, Vučković 10 i Ristić 10 poena.

U poraženom timu istakla se Radulović sa 22 postignuta poena.

"Čestitam igračicama na dobroj energiji tokom čitave utakmice. Postepeno smanjujemo padove u igri, radimo dobro, idemo napred, u smeru u kom želimo. Čestitam ekipi ŽKA na dobroj utakmici i želim im sreću u nastavku prvenstva. Posebna zahvalnost ide navijačima koji imaju neverovatnu energiju kojom nas guraju! Uvek su uz nas! Neizmerno smo im zahvalni", rekao je trener Koraća Nenad Marković.

Korać se nakon pet odigranih kola nalazi na deobi prvog mesta sa skorom 4-1, dok je ekipa ŽKA upisala četvrti poraz u sezoni.

U narednom kolu, koje je na programu već u sredu, Radivoj Korać gostuje ekipi Kraljeva, a Novosađanke putuju u Niš na gostovanje Studentu.

Radivoj Korać - Novosadska ŽKA, Foto: ŽKK Radivoj Korać

RADIVOJ KORAĆ: Tomašević 16, Ristić 10, Davinić 2, Mužević 8, Jevđenijević 11, Vučković 10, Selaković, Mladenović 3, Stojiljković 4, Jelić 8, Boričić.

NOVOSADSKA ŽKA: Mršić 10, Tadić 3, Perić, Radulović 22, Roglić 11, Grahovac, Mirosavljev 5, Jovanović 3, Vučetić, Đalinac, Đurić, Popović 13.

BONUS VIDEO:

Aleksandar Lutovac: Ostvario sam dečački san, možemo još mnogo da postignemo