Loni Voker
AP Photo/Matt Slocum
Loni Voker

AP Photo/Matt Slocum

Loni Voker, Foto: AP Photo/Matt Slocum

Mladi bek San Antonio Sparsa prepoznatljiv je po "ananas" frizuri gde god da se pojavi. Biran je sa 18. pozicije na draftu 2018. godine i propagiran je kao nova zvezda "mamuza" i momak koji može da postane nova zvezda iz senke pod budnim okom Grega Popoviča.

Posle impresivnih izdanja u Letnjoj ligi sledile su teške povrede, sprečivši ga da pokaže pun potencijal. Za dve sezone je ukupno odigrao 41 utakmicu. Upadljiv imidž ćini Lonija prepozantljivijim nego partije na terenu. Dvadesetogodišnji košarkaš je radikalno odlučio da se reši "ćube" i podeli tužnu istinu:

"Prava istina zašto sam počeo ovo da radim još od petog razreda razred sa skrivao sve vreme. Tokom leta u petom razredu bio sam u okruženju više porodica. Neke od tih imena ću izostaviti.Bila sam seksualno maltretiran, silovan, zlostavljan, čak sam se i navikao na to jer u toj dobi ne znaš šta je to. Bio sam lakoverni radoznali klinac koji nije znao šta je stvarni svet. Imao sam mišljenje kako je moja kosa nešto što mogu da kontrolišem. Moja kosa je bila ono što mogu da napravim i stvorim i da bude moja. I to mi je dalo samopouzdanje. Od nedavno mi nije bilo najbolje. Prethodna istorija iskočila mi je u glavi i usisala mentalne "demone" ..... Zbog ovog virusa, počeo sam se zaista gledam u ogledalo i vidim ko sam zaista čak i iza zatvorenih vrata. Ukratko, pronašao sam mir i unutrašnju sreću kroz ovo bogougodno putovanje. Oprostio sam svima čak i ljudima koji to ne zaslužuju, zašto? Jer je to mrtav teret. Vreme nikoga ne čeka pa zašto bih gubio vreme na njega? Moje šišanje kose bilo je više nego posekotina. Kosa mi je bila maska skrivajući nesigurnost za koju sam osećao da svet nije spreman. Ali sada bolje nego ikad. Napolje sa starim. U novo. Kožu sam prolio mentalno, emotivno, fizički i duhovno. Život će uvek biti težak. Morate se igrati sa kartama s kojima ste se bavili i pokušati da načinite pobedu. A ako izgubiš, nikada nije izgubljeno. To je lekcija. Neću da odlazim još neko vreme, i dalje rastem kroz ovo. Samo znajte da volim svakoga od vas. Mir, ljubav i sreća", napisao je Voker.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

The real truth as to why i started doing this early 5th grade, it was a cloaking device for me. During the summer of my 5th grade year I was around more family. Some that names will be left alone I was around more. I was sexually harassed, raped, abused, I even got accustomed to it because being at that age you don’t know what is what. I was a gullible curious kid that didn’t know what the real world was. I had a mindset that my hair was something that I can control. My hair was what I can make and create and be mine. And it gave my confidence. As of recently I wasn’t at my best. Previous History popping up in my head and it sucked mentally “demons”..... because of this virus, I began to truly look at myself in the mirror and see who I truly was even behind closed doors. Long story short I have found peace and internal happiness through this journey god willingly. I forgave everyone even the people that don’t deserve it why? Because it’s dead weight. Time doesn’t wait on anyone so why should I waste my time on it ? Me cutting my hair was more than a cut. My hair was a mask of me hiding the insecurity’s that I felt the world wasn’t ready for. But now better then ever. Out with old. In with the new. I have shed my skin mentally, emotionally, physically, and spiritually. Life will always be hard. Gotta play with the cards your dealt with and try and make a winning hand. And if you lose. It’s never a lost. It’s a lesson ??. I’m gonna be off this for awhile still growing through this. Just know I love each and everyone one of y’all. Peace love and happiness ???

A post shared by Lonnie Walker IV (@buddah) on Jun 11, 2020 at 5:52pm PDT

 

Istu priču je potvrdio i njegov agent Džordž Langberg saopštenjem za ESPN:

"To je nešto sa čime se Loni bavi već neko vreme. Sposobnost da to delite pokazuje ogromnu snagu i hrabrost, a istovremeno podiže i teret sa Lonija. Nada se da će time što će se otvoriti pomoći svima koji pročitaju njegovu priču, koji su možda bili seksualno zlostavljani u prošlosti, ili svima koji će možda proći kroz nešto slično, da znaju da nisu sami. Loni ceni izražavanje podrške i ceni svakoga koji poštuje njegovu privatnost u ovom trenutku.", podelio je Langberg.