Nikola Peković
Blic/Marko Metlaš
Nikola Peković

Blic/Marko Metlaš

Nikola Peković, Foto: Blic/Marko Metlaš

Sa koronom nema šale! Nemilosrdni virus hara planetom, s nogu je oborio čak i gromadu kao što je Nikola Peković (34), bivši košarkaški as crno-belih, koji u ekskluzivnom razgovoru za „Alo!“ govori o ličnoj borbi sa kovidom-19, kao i posledicama pandemije na dešavanja u Partizanu, klubu kojim je predsedavao od 2015. do 2017.

Partizanu je morala da se dogodi malo lošija sezona

Peković je nosio crno-beli dres u dva navrata - od 2005. do 2008. i 2011. tokom lokdauna u NBA ligi.

- Naravno da pratim dešavanja u Partizanu. Kao i uvek, voljenom klubu želim svu sreću ovog sveta. Verovatno je morala da se dogodi malo lošija sezona od prošle. Period bez treninga ostavio je posledice na igrače, na trenere, veoma je čudno bez publike, neobična je atmosfera... Svedoci smo da se mečevi svakodnevno odlažu, sve to utiče - smatra bivši as.

Otkako je preležao kovid-19, Peković se prvi put u javnosti pojavio prekjuče, na meču 7. ABA lige između Mege i Krke u Hali sportova „Ranko Žeravica“ u Novom Beogradu.

Nikola Peković

V. Zogović

Nikola Peković, Foto: V. Zogović

Uglavnom, dodaje on, sada se dobro oseća.

- Najgore je prošlo i sledi mi period oporavka. Slušam savete lekara, pijem vitamine...

Ne savetujem Mijailovića

Pošto je napustio funkciju prvog čoveka kluba iz Humske i predao je aktuelnom predsedniku Ostoji Mijailoviću, popularni Pekmen je oprostio sva potraživanja prema klubu. Takođe, priča se da je tokom vođenja Partizana ulagao svoj novac, čime je zaslužio večito poštovanje navijača.

- Čujem se redovno sa ljudima iz kluba. Najčešće sa predsednikom Mijailovićem, sada već bivšim trenerom Šćepanovićem i ostalima. Nemaju potrebe da traže savete od mene, to su ostvareni ljudi, znaju šta rade, koja su njihova zaduženja. Uglavnom razgovaramo o utakmicama, raspitujem se šta ima novo u klubu i tako - kaže on.

Tokom bitke 211 centimetara visokog Pekmena sa nevidljivim protivnikom u medijima su se pojavile informacije da je u kritičnom stanju.

- Nisam bio na respiratoru, ali nije me zabolelo spekulisanje medija. Ne bih to komentarisao, svako ima pravo da piše šta želi. Jeste bilo zabrinjavajuće, ali ne toliko strašno, kao što su neki predstavili. Zaista nisam verovao da koronavirus može tako da pogodi i obori čoveka. Da nisam primio terapiju na vreme, bilo bi mnogo gore. Baš sam osetio ovaj virus na svojoj koži - naglasio je bivši košarkaš Partizana, Panatinaikosa i NBA kluba Minesote.

PROČITAJTE JOŠ: