Bojan Bogdanović
AP/Neil Redmond
Bojan Bogdanović u duelu sa Lebronom

EPA/DAVID MAXWELL

Bojan Bogdanović u duelu sa Lebronom, Foto: EPA/DAVID MAXWELL

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović ne žali što u septembru neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kini. Štaviše, on je srećan što konačno neće morati da provede celo leto sa reprezentacijom.

Hrvatska se nije kvalifikovala na Mundobasket, pa iskusni bek može da se posveti individualnoj pripremi za sledeću sezonu.

"Ovo će mi biti prvo leto otkad sam imao 16 godina u kojem nemam obveza s reprezentacijom. Odmoriću um i telo i pokušati da radim na svojoj igri, da budem bolji sledeće sezone", rekao je Bogdanović.

Bojan Bogdanović

AP/Neil Redmond

Bojan Bogdanović, Foto: AP/Neil Redmond

 

Bogdanović, koji je nedavno napunio 30 godina, bio je jedan od najboljih igrača Indijana Pejsersa ove sezone.

Hrvat plaćen 10,5 miliona evra po sezoni prosečno je beležio 18 poena uz šut od 42,5% za tri poena. Ukoliko žele da ga zadrže, Pejsersi će mu za narednu sezonu morati platiti 18,3 miliona dolara.

Bojan Bogdanović

AP/David Zalubowski

Bojan Bogdanović, Foto: AP/David Zalubowski

"Malo sam razočaran jer smo imali izvrsnu regularnu sezonu, iako smo se sve vreme borili s povredama. Kad se Viktor (Oladipo) povredio, nisu nam davali šanse ni da uđemo u plej-of, ali uspeli smo. Serija s Bostonom se svela na prve dve utakmice, propustili smo priliku dobiti jednu od prve dve i uzeti prednost domaćeg terena", prokomentirao je najbolji hrvatski košarkaš poraz od Seltiksa sa 4-0 u prvoj rundi Istoka.

NAJLEPŠE POJAČANJE ZA LŠ Ona voli Zvezdu, bodriće je i u Barseloni, Mančesteru i Rimu

Izostanak Oladipa učinio je Bogdanovića ofanzivnim liderom Pejsersa.

"Znao sam koliko sam dobar i koliko mogu biti dobar za ovaj tim i druge u NBA ligi. Nekad se moraš žrtvovati jer imamo Viktora kao vođu i dobre mlade igrače. Pokušavao sam se uklopiti u sistem, mislim da sam u prvoj sezoni igrao prilično dobro, a poslednjih meseci, kad se Viktor povredio, znao sam da moram da preuzmem veću odgovornost. Mnogi igrači iskorače i igraju bolje nego pre jer se inače žrtvuju za tim, ali i drugi su igrali veoma dobro, svi smo napravili iskorak i pokazali ljudima da su pogrešili, iako je teško tako govoriti nakon 0-4".