Kobi Brajant
Profimedia
Kobi Brajant, Foto: Profimedia

Za 20 godina je Kobi Brajant osvojio pet NBA naslova, uvek jurivši taj Džordanov šesti. Prva tri je nanizao u tandemu sa Šakilom O' Nilom od 2000. do 2002., dok su naredna dva stigla na kraju decenije. Povratak na šampiosnke staze je doživeo 2008. kada je u finalu izgubio od boston Seltiksa, zatim se konačno domogao prstena kao nesumnjivi lider ekipe 2009. protiv Orlanda, pa ga odbranio u revanšu Seltiksima posle sedam utakmica.

Seltiksi i Lejkersi su najtrofejnije franšize NBA lige i najveći rivali. Od starta lige su prisutni, davali su najveće legende košarke i važe za najglamuroznije franšize.

Zna se da je Kobi Brajant prvobitno draftovan od strane Šarlota na draftu 1996. sa 13 pozicije, te da je trejdovan u Los Anđeles za Vlada Divca. Međutim, nisu oni jedini bili zainteresovani za tinejdžera iz "Louer Merion" srednje škole.

 

"Crna mamba" je bila na treninzima "Kelta" pred dan drafta. Boston ga nije birao, odlučivši se za Antoana Vokera. U momentu njegovog dolaska u Kaliforniju, Lejkersi su bili na 11 titula, Seltiksi na 16 - kada je završio bilans je bio pozitivan 5:1. Ko zna šta bi se desilo kada bi Kobi igrao za Seltikse, pogotovo kada se uzme u obriz da je ikona "zelenih" Pol Pirs draftovan dve godine kasnije.