Kobi Brajant
EPA/ Nina Prommer
Kobi i Điana Brajant

Instagram/ kobebryant

Kobi i Điana Brajant, Foto: Instagram/ kobebryant

Sudbina Kobija Brajanta nije bila nimalo bajkovita ni pre njegove tragične pogibije u helihopterskoj nesreći. Jedan od najboljih košarkaša svih vremena je imao veoma zategnut odnos sa roditeljima. Na početku karijere majka i otac su mu bili velika podrška, ali prvi problemi nastali su kada je Kobi poželeo da se oženi Vanesom, a kulminirali su 2013. godine kad su njegovi roditelji Pem i Džo odlučili da prodaju vredne sportske rekvizite iz karijere svog sina, i to, bez njegovog znanja, sa ciljem da kupe novu kuću.

To je bio i jedan od glavnih razloga zbog kojeg nisu bili i na Brajantovom oproštaju od košarke 2016. godine. Prema pisanju medija u SAD-a, njihov odnos je do njegove smrti ostao zategnut i hladan.

Kobi je svoju veliku i najveću ljubav, tada osamnaestogodišnju Vanesu, upoznao kad je imao tek 21 godinu i brzo je zaprosio. Tada je majka Pem odlučila da ne podrži njihovu vezu i brak jer je smatrala da su isuviše mladi. Iz tog razloga, cela porodica, uključujući oca i dve sestre, nije prisustvovala venčanju te 2001. godine.

Kobi Brajant

Instagram/ kobebryant

Kobi Brajant, Foto: Instagram/ kobebryant

Rođenje Natalije, prve Kobijeve ćerke uticalo je na veliko pomirenje koje je potrajalo skoro deceniju, do 2013. godine.

- Naši odnosi su s*anje. Kažem, kupiću im jako lepu kuću, a odgovor koji sam dobio je bio da ona nije bila dovoljna. I onda prodaju moja s*anja - rekao je Kobi tada u jednom od intervjua za ESPN.

Roditelji su planirali da sportske rekvizite svog sina prodaju na aukciji jedne prestižne kuće. Očekivalo se da će stvari dostići vrednost od oko 500.000 dolara. Ali, usledio je novi veliki preokret u odnosima dve strane. Tako je samo nedelju dana pre početka zakazane aukcije, došlo do pomirenja.

- Žalimo zbog postupka koji smo uradili, kao i zbog izjava upućenih Kobiju Brajantu. Izvinjavamo se za nesporazum i neplanirani bol koji smo možda prouzrokovali našem sinu i cenimo finansijsku podršku koju nam on omogućava tokom godina.

Utisak je da je Kobi prešao preko toga, jer se nije posle vraćao na to, ali jasno je da ga je to mnogo zabolelo. Međutim, sada to nikad više nećemo saznati.

Komentari (1)

ja

27.01.2020 19:30

sebicni stvorovi a sad ce tek da se kite tudim perijem