Kobi i Điana Brajant
Instagram/ kobebryant
Kobi i Điana Brajant

Instagram/ kobebryant

Kobi i Điana Brajant, Foto: Instagram/ kobebryant

Brejdi je navela da je helikopter smrti u kom je nastradalo devet osoba, uključujući Kobija i ćerku Đijanu, trebalo da krene 45 minuta ranije.

Penzionisana megazvezda je želela da osim utakmice svoje ćerke isprati još jedan ranije raspoređen meč.

"Taj dan, nedelja, ja sam zapravo veče pre leta oko 6 ili 7 popodne promenila vreme. Jer, Kobi je odlučio da hoće da gleda još jednu utakmicu pre nego što Đijana zaigra. Trebalo je da se krene oko 9 sati i 45 minuta ujutru, ali smo veče pre toga pomerili na tačno 9 sati", rekla je Brejdi, a prenose američki mediji.

Automobilom bi se put od kuće porodice Brajanta u Njuport Biču, naselju u Los Anđelesu, do Mamba sports akademije trajala bi minimum dva sata, ali se Kobi opredelio za helikopter. 

 

Izjava Brejdijeve je deo transkripta od 1.700 strana napravljenom u sklopu istrage ove nesreće. Jedno od pitanja njoj je postavio i Garet Dalton, direktor operacija "Ajlend ekspresa", firme koja je organizovala prevoz i fatalni let.

"Da li bi te Kobi pritisnuo ili te 'izribao' da nisi pozvala Peti i pitala: zašto ne možemo da letimo?", Brejdi je na to odgovorila da ne želi da spekuliše jer se takva situacija nikada nije desila.

"Da je bilo problema, već sam dovoljno dugo bila Kobijev asistent da bih se lično prijavila da ga vozim. Ali tako nešto se nikada nije desilo i ne znam odgovor na to", kaže Brejdi.

PROČITAJTE JOŠ: