Kobi Brajant bi danas napunio 42 godine

Alo.rs/Ma.D | sport 2020-08-23 13:56:12 2020-08-23 13:56:12

Ovaj dan je zaista poseban

AP/Matt Rourke

Kobi je 23. augusta pre 42 godine rođen u Filadelfiji. Kroz svoju celu 20-godišnju karijeru bio je član Los Anđeles Lejkersa. Počelo je tako što su ga Šarlot Hornetsi izabrali na Draftu 1996. godine, a u NBA je ušao direktno iz srednje škole, pa je sa 17 godina postao najmlađi igrač koji je igrao u NBA ligi.

Lejkerse je sa tadašnjim saigračem šekil O'Nilom odveo do tri uzastopne titule. Kada je O'Nil otišao, Brajant je bio superzvezda ekipe koja je dominirala ligom. Na kraju je osvojio pet NBA naslova, a neke njegove utakmice pamtiće se zauvek. Uostalom i ona kada je ubacio 81 poen Toronto Raptorsima 22. januara 2006. godine. Više od njega na jednoj utakmici postigao je tek Vilt Čemberlejn 1962. godine, kada je ubacio ravno 100 poena.

Crna mamba je imala izvanrednu košarkašku karijeru, ali bio je i veliki čovek, brižan otac i suprug Vanese Lejn. Venčali se u aprilu 2001. godine, a zanimljivo je da na venčanju nisu bili njegovi roditelji jer su smatrali da su oboje premladi za brak.

O Kobiju su snimani filmovi, bio je idol generacijama dece, jedan od najvećih sportista svih vremena i neko koga su svi obožavali. Nažalost, život je ugašen 26. januara 2020. godine. On je kod gradića Kalabasas u Kaliforniji poginuo u helikopterskoj nesreći, zajedno sa kćerkom Đianom, pilotom i šest putnika. Helikopter se, zbog magle i loše vidljivosti, prednjim delom zabio u brdo.

Tako je ugašen život jedne istinske sportske i ljudske gromade, ali sećanje na Brajanta neće nestati. Zato je i ovaj dan poseban.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više