Darko Damnjanović
Foto: Twitter/KK Rivers BM @Rive
Darko Damnjanović

Foto: Twitter/KK Rivers BM @Rive

Darko Damnjanović, Foto: Foto: Twitter/KK Rivers BM @Rive

Od malih nogu je bio basketaš, učio je na ulicama Beograda da ga igra, a imao je priliku pre nekoliko godina i da se bori za titulu najboljeg svetskog basketaša.

Bilo je to 2015, kada je Bogdan Dragović morao da odustane, a umesto njega je izabran Damnjanović.

- Javili su mi za ovu izmenu rano ujutru, bio sam pospan pa nisam ni shvatio šta mi pričaju. Međutim, malo kasnije me je pozvao i Nebojša Bošković i rekao: 'Brate, ova šansa se pruža jednom u životu, moraš da ideš!'. Naravno da sam bio srećan zbog prilike, a kasnije sam pozvao i Dragovića da mu se zahvalim", govorio je tada Damnjanović.

Košarku je igrao bukvalno od malih nogu, a pre nego što je počeo da trenira u klubovima, igrao je na ulici, pa smatra da je upravo na ulici naučio sve ono što ga danas definiše kao igrača, prenosi Mondo. 

Nastupao je na svim većim turnirima u Beogradu, zajedno sa Dragovićem, Dušanom Domovićem Bulutom, Nikolom Vujovićem i drugima.

- Daću sve od sebe, preoraću beton i pre svega uživaću dok igram. Smatram da se kod nas igra najbolji basket, da imamo šta da pokažemo i da će biti dobra borba", govorio je tada Damnjanović.

Titulu ipak nije osvojio, stigao je do osmine finala prvog i najvećeg turnira u globalnom basketu, gde ga je pobedio predstavnik Španije.

Osim toga, Damnjanović je poznat i kao basketaš koji uvek igra hladne glave.

- Uglavnom ćutim i igram, ne nerviram se i ne pokazujem emocije, pokušavam da se koncentrišem da igram kako treba, da ne promašim neki zicer i da iskoristim svaku grešku protivnika. Odbrana mi je možda slabija strana jer imam spore noge, ali to nadoknađujem dobrim napadom. Jednostavno, volim basket i to je ono što me motiviše i vodi iz utakmice u utakmicu", govorio je Damnjanović.

PROČITAJTE JOŠ: