Večiti derbi, Crvena zvezda - Partizan
Crvena zvezda
Večiti derbi, Crvena zvezda - Partizan, Foto: Crvena zvezda

 

Hvala vam što ste pratili tekstualni prenost na portalu Alo!

Crvena zvezda je u dramatičnom meču pobedila 70:68. 

Partizan je ovim porazom postao najbliži četvrtoj poziciji na tabeli, poziciji koju su hteli po svaku cenu da izbegnu.

 

Četvrta četvrtina:

Perperoglu je pogodio uz zvižduk na kraju treće četvrtine, a onda i na početku četvrte. Zvezda se više odvajala, ali i dalje je tu dosta minuta u igri. Partizan je smanjio na 54:53, a Lendejl je čak promašio priliku za izjednačenje sa linije za slobodna bacanja.

Ipak, Jaramaz je u narednom napadu to nadoknadio, pa je sa dva pogođenja bacanja doneo ponovnu prednost Partizanu. Faje je odmah vratio trojkom i prednost Zvezde je ponovo aktivna. Jaramaz je imao tri bacanja, od kojih je pogodio dva. Nerešen rezultat, 57:57.

Zvezda je brzim poenima došla do 61:57. Nastavila se igra "koš za koš", u poslednje minute se ušlo sa vođstvom Zvezde od dva razlike. Reglend je doneo +4, u tim trenucima se činilo da Partizan gubi meč iz ruku.  

Lendejl je trojkom doveo Partizan na samo poen zaostatka. Ušlo se u paklenu završnicu. Reglend je nekoliko sekundi pre kraja meča pogodio oba slobodna bacanja, a Marinković nije uspeo u poslednjem prodoru. Rezultat 70:68.

 

Treća četvrtina:

Ova etapa započela je dominacijom Crvene zvezde i brzim preokretom. U samo dva minuta došlo se do rezultata 40:34. Usledilo je nesadržajnih nekoliko minuta, a Zvezda je uspela za to vreme da podigne prednost, 44:36. Jaramaz je jedini pogađao za Partizan u tom periodu, a crno-belima je sve teže bilo da drže korak.

Cirbes se prvi put pojavio u igri, ali nije konkretno doprineo igri Zvezde. Ipak, i bez njega su uspevali da zadrže prednost. Aleks Renfro je doneo 46:46 i to je prvo izjednačenje još od starta drugog poluvremena. 

 Odžo je nastavio dominaciju u skoku, a s druge strane je Gagić delio pasove. U poslednjim sekundama 3/4 Zvezda je došla do +4, rezultat 52:48.

 

Na poluvremenu: Crvena zvezda - Partizan 32:34.

Druga četvrtina:

Partizan je lepo krenuo drugu deonicu i nastavio seriju pogodaka, a Janković je pogodio za 16:18. Bila je to prva prednost Partizana još od ranih 5:6.

Posle dugo vremena bez poena pogodio je Odžo za dva, a onda i Vanja Marinković za tri, pa je Partizan poveo 20:21. U naletu su postigli dodatnih šest poena i stigli do najveće prednosti, +7. Odžo je najzad pogodio za Zvezdu, i to jedno slobodno bacanje, ali time je prekinuta serija crno-belih. Vanja Marinković izuzetno poenterski raspoložen u prvom poluvremenu, imao je nekoliko vrhunskih koševa iz teških situacija.

Odžo ništa manje efetkan, pa ostavlja Zvezdu na manjem zaostatku. Marinković je do kraja poluvremena zabeležio 13 poena, a krajnji rezultat pre odlaska na odmor bio je 32:34. Ne previše ritma, ali tvrdo i uzbudljivo.

 

Prva četvrtina:

Poenima Branka Lazića u prvim sekundama meča Crvena zvezda je bolje krenula derbi. Renfro je pogodio trojku za crno-bele, ali Lazićevim i Reglendovim koševima domaći su ipak uspešniji ostali u prvim minutima (9:6).

U narednim minutima samo je rasla prednost Zvezde i posle nekoliko slabijih napada gostiju došlo se do prednosti 14:8. Čović je u tim trenucima počeo odlično da razigrava, a tri minuta pred kraj stiglo se do 16:10.

Lendejlovim poenima Partizan se sasvim približio i smanjio razliku na dva poena. Konfuzna rešenja u napadu Zvezda nisu pomogla stabilizaciji igre domaćeg tima, a Trinkijerijevi puleni sve konkretnije su igrali. Stiglo je i izjednačenje 16:16. 

 

18:00 Utakmica je počela.

 

 

17:40 Košarkaši Zvezde izlaze na teren. 

  

Dobro došli na tekstualni prenos košarkaške utakmice Crvena zvezda - Partizan na portalu Alo!

Crvena zvezda i Partizan igraju večiti derbi u 20. kolu ABA lige. U prethodnom susretu u regionalnom takmičenju Zvezda je slavila 77:71 kao formalni gost. Međutim, pre dve nedelje Partizan je uzvratio sa 76:74 nakon dramatične završnice finala Kupa Koraća.

Crveno-beli su na prvom mestu ABA lige sa skorom 18-1, obezbedili su prvo mesto pred plej-of, pa u meč ulaze bez rezultatskog imperativa.

Partizan deli treću poziciju sa ekipom Budućnosti sa skorom 13-6, pa su u prilici i da se izjednače sa drugoplasiranom Cedevitom i izbore mnogo daleko poziciju u polufinalu plej-ofa.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri, uprkos osvojenoj "Žućkovoj levici", ulogu favorita prepustio je domaćinu.

- Apsolutni su favoriti, ali mi imamo snove, a snovi su tu da se žive, diše, jede za njih... - poručio je strateg crno-belih.

Milan Tomić svestan je da će njegova ekipa ovoga puta morati da pruži više od maksimuma da bi došla do pobede.

- Igrači su i u finalu Kupa dali sve od sebe, a pred ovaj derbi su svesni da za pobedu moraju da ulože 110 odsto fizičke i psihičke energije.