Dragan Šakota
Foto: Alo/Miloš Dreković
Dragan Šakota

Alo/Miloš Dreković

Dragan Šakota, Foto: Alo/Miloš Dreković

Crvena zvezda je lako i ubedljivo pobedila Cedevita Olimpiju i tako praktično obezbedila osvajanje trećeg mesta posle regularnog toka šampionata. Trener Dragan Šakota je bio zadovoljan prikazanim, a na konferenciji za medije je rekao i da neće putovati u Istanbul na megdan Fenerbahčeu zbog zdravstvenih problema. Zbog upale spoljnih vena na nozi, Šakoti doktor još nije preporučio da putuje avionom. O utakmici u kojoj je Zvezda dominirala protiv gostiju iz Ljubljane imao je šta da kaže.

- Čestitke igračima za pobedu koja je ostvarena ubedljivo. Nadoknadili smo razliku iz Ljubljane, što je bio jedan od zadataka. Početak je bio baš kako treba. Jedini problem koji smo imali u prvom poluvremenu jeste ofanzivni skok protivnika, ali i to smo kasnije sredili. Ovo je ekipa koja igra brzu košarku, izdržali smo sva iskušenja i priveli kraju meč. S optimizmom gledam na preostala dva kola - rekao je Šakota.

Zvezda je trijumfom praktično osigurala treće mesto na tabeli i to znači da će u polufinalu plej-ofa najverovatnije na megdan Budućnosti u Podgorici...

- Ne možemo da izbegnemo najbolje ekipe. Nema kalkukacija. Objektivno, do danas je postojala opasnost da se ne plasiramo u plej-of. Imali smo slučaj Primorske koja je bila daleko ispred nas donedavno, a oni su sada i dalje u poziciji za plej-of, uprkos svim izmenama u timu. Nemamo šta da razmišljamo, idemo da igramo i borimo se.

U tim se vratio Čarls Dženkins posle kraće pauze zbog istegnuća ligamenta, ali nije igrao. S druge strane Kalin Lukas je tek počeo da se uklapa u sastav i pokazuje da će mu biti potrebno vreme da se uigra...

- Fenomen da nismo kompletni se nastavio. Nismo koristili Dženkinsa, jer nije bio dovoljno spreman, a važan je igrač, ali biće spreman za sedam dana. Imali smo problem i sa Stratosom Perperogluom, hteli smo da se što pre vrati, a videli smo da to nije baš moguće. Morali smo da vodimo računa o nekim stvarima, oporavku iz duge povrede... Evo, Marko Jagodić Kuridža se dosta dugo uklapao, pa se povredio i onda dugo igrao na energiju. Evo, večeras je odigrao mušku partiju, pokazao je druge kvalitete - zaključio je Šakota.

Komentari (1)

filip019

02.03.2020 05:16

bez kojeg tandema ide u Istambul....