Srpska košarkašica Katarina Zec
Connor Putman

 

Katarina sa Jelenom i ćerkom

Herman Delgado

Katarina sa Jelenom i ćerkom, Foto: Herman Delgado

Zbog vanredne situacije prouzrokovane koronavirusom, stao je i sport na koledžima u Americi. Za Univerzitet El Paso u Teksasu (University of Texas at El Paso – UTEP) igra i srpska košarkašica Katarina Zec (23). Članovi njene ekipe, koja pripada prvoj diviziji NCAA koledž lige, morali su da napuste kampus u kojem se nalaze, što je bilo lako reći ali ne i uraditi. Ipak, njoj je u pomoć pritekla porodica iz Srbije.

Katarina Zec

Privatna arhiva

Katarina Zec, Foto: Privatna arhiva

- Kada je takmičenje obustavljeno, bili smo se u Dalasu. Po povratku u kampus, pomogla mi je prijateljica Jelena iz Beograda koja živi ovde sa porodicom. Ponudila mi je da pređem kod njih u dom i srećna sam što imam na koga mogu da se oslonim, još ima dobrih ljudi. Nadam se da ću jednog dana moći da se odužim. Slučajno smo se upoznale na meču kad sam bila druga godina. Videla je da sam iz Srbije, prišla mi je sa ocem i ćerkom, upoznale se i od tada smo u kontaktu– kaže Katarina Zec.

Cela situacija uzdrmala je i njenu porodicu u Srbiji.

- Bili su jako zabrinuti jer se nalazimo na dva kraja sveta i nemaju način da mi pomognu. Nadam se da će uskoro svemu ovome doći kraj i da ću moći da dođem kući.