Košarkaške zvezde iz Familija Rivers i Kari
EPA-EFE/John G Mabanglom/AP/Nick
Košarkaške zvezde iz Familija Rivers i Kari

EPA-EFE/John G Mabanglom/AP/Nick

Košarkaške zvezde iz Familija Rivers i Kari, Foto: EPA-EFE/John G Mabanglom/AP/Nick

Od kada je sporta bili smo svedoci mnogobrojnih ljubavnih parovima među sportistima, bilo je parova iz istih disciplina, ali i različitih.

Pročitajte još:

SPECIJALNA POZIVNICA ZA BRITANCA! Veliki protivnik i prijatelj Đokovića bi mogao da se vrati na teren ranije nego što se mislilo!

NAJLEPŠA OVOSEZONSKA FUDBALSKA PRIČA! Da li će Srbija imati predstavnika u finalu Lige šampiona posle šest godina? (FOTO + VIDEO)

OSTALA JE ZAGLAVLJENA DUBOKO U PROŠLOSTI Ronaldova majka: Kristijano je Juventus spasio od ispadanja i doneo titulu posle 20 godina! (FOTO)

Ipak, izgleda da smo dobili i najveću košarkašku porodicu ikada, bolja petorka verovatno ne bi mogla da se napravi.

Takva je ona u kojoj već nekoliko godina uživaju Set Kari i Kejli Rivers, ipak, šta je tu toliko zanimljivo?

Naime, mnogo ljudi ne zna da jedan od najboljih košarkaša današnjice i verovatno najbolji trojkaš ikada Stef Kari ima mlađeg brata. Da to je upravo Set, košarkaš Portland Tejlblejzersa.

Set Kari

AP/Craig Mitchelldyer

Set Kari, Foto: AP/Craig Mitchelldyer

Od početka svoje karijere u senci je neverovatnog brata, odnosno Vardela Stefona Drugog, što mu je puno ime, koje je isto kao od oca, koji je bio poznat po skraćenom imenu - Del.

Kada smo kod njega, moramo još nešto dodati, naime, Del je takođe imao dugačku NBA karijeru iako ga je stariji sin već na pola svoje pretekao.

Vardel Stefon Prvi naupečatljiviji trag ostavio je u ekipi Šarlot Hornetsa, pošto je dres sa grbom stršljena nosio tokom čak 10 godina karijere, u kojoj je uglavnom igrao sa klupe, ali je nije bio toliko beznačajan igrač jer je u sezoni 1994. osvojio nagradu za najboljeg šestog igrača lige.

Del i Stef Kari

AP/Ben Margot

Del i Stef Kari, Foto: AP/Ben Margot

Vratimo se na Seta, profesionalnu karijeru započeo je 2013. godine, iako nije bio izabran na draftu, dobio je priliku u Santa Kruz Voriorsima, filijali Golden Stejta, gde je u prvoj sezoni proglašen rukija godine, a nastupio je u svojoj prvoj sezoni na Ol Staru razvojne lige, što ga je vratilo u NBA ligu, gde je dobio ugovor od Memfisa.

Kansije je igrao još za Klivlend, Finiks, Sakramento i Dalas, a danas nosi dres Portlanda sa kojim igra plej of.

Kada smo objasnili čitavu familiju Kari, mogli bismo da kažemo neku reč i o Kejli, zar ne?

Kejli Rivers

Printscreen/Instagram/callierive

Kejli Rivers, Foto: Printscreen/Instagram/callierive

Naime, Kejli se nekada bavila profesionalno odbojkom, ali ono što povezuje nju sa košarkom jeste njen otac i sada već možete pogoditi da se radi o Doku.

Trenutni trener Los Anđeles Klipersa poznat je čovek u NBA košarci, a od kada sedi na klupi najveći uspeh imao je 2008. godine, kada je sa Boston Seltiksima osvojio šampionski prsten.

Dok Rivers

AP/Brandon Dill

Dok Rivers, Foto: AP/Brandon Dill

Pored toga dva puta je vodio Ol Star timove (2008. i 2011. godine), a 2000. je proglašen za najboljeg trenera sezone.

Ali to nije sve, jer i Dok ima svog naslednika u košarci, a u pitanju je Ostin Rivers, košarkaš Hjuston Roketsa.

Stef Kari i Ostin Rivers

AP/Jeff Chiu

Stef Kari i Ostin Rivers , Foto: AP/Jeff Chiu

Svoju karijeru 26-godišnji bek započeo je 2012. godine, kada je na draftu sa 10. pozicije izabran od strane Nju Orlins Pelikansa, tada Hornetsa.

Kasnije je iz Pelikansa prešao u ekipu koju vodi njegov otac, Los Anđeles Kliperse, a odmah su krenula negodovanja navijača "ćale ga forsira" i slična, ali čini se da se posle tri godine izborio sa takvim pritiskom i onda je poslat u Vašington, u trejdu odakle je ponovo zamenjen, ovoga puta u Finiks koji ga je otpustio, da bi potom potpisao za Hjuston, a njegovim dovođenjem kako da se ekipa pomalo "trgla", jer je tada krenlu njihova forma uzlaznim putem i sezonu su završili na četvrtoj poziciji.

Set i Kejli su se verili sredinom februara ove godine, dok su roditelji postali pre godinu dana, u maju 2018, kada su dobili ćerkicu Karter.