Filip Čović i Milan Tomić
Vladimir Markovic
Filip Čović

Alo! / M. Metlaš

Filip Čović, Foto: Alo! / M. Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde pobedom u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige vratili su se u Evroligu, ispunili najvažniji cilj za ovu sezonu, a u danima slavlja opet se najviše spominjalo prezime - Čović.

Pročitajte još:

 

 

 

Ali, za razliku od prethodnih godina kada je prva asocijacija bio predsednik kluba Nebojša, sada skoro svi, pogotovo oni koji su pažljivo gledali završnicu ABA lige, u prvi plan stavljaju njegovog sina Filipa. 

Čović junior, dugo osporavan od raznih "stručnjaka", fantastično je odigrao plej-of mečeve protiv Partizana i Budućnosti, velemajstorski iskoristio odsustvo povređenig Džoa Reglanda i bio jedan od najzaslužnijih za Zvezdinu četvrtu ABA titulu.

Filip Čović i Milan Tomić

Vladimir Markovic

Filip Čović i Milan Tomić, Foto: Vladimir Markovic

"Još nismo ni svesni šta smo uradili, osećaj je predivan, polako sabiramo utiske, radujemo se Evroligi, vratili smo Zvezdu na mesto gde je bila prethodnih godina, i to nam je najbitnije", rekao je Čović Tanjugu.

Prema mnogim mišljenjima, Čović je zaslužio da ponese i titulu MVP-ja.

"Ja sam izjavom da je tim MVP, rekao sve, to sam naglašavao i cele sezone, da samo tako može da se dođe do uspeha. Mislim tako i danas, mada je Bili Beron svojim igrama, kao jedan sjajan momak i profesionalac zaslužio tu nagradu", rekao je Čović i dodao da se veoma raduje narednoj sezoni i svom debiju u Evroligi.

Filip Čović i Stratos Perperoglu

Alo! M.Metlaš

Filip Čović i Stratos Perperoglu, Foto: Alo! M.Metlaš

Na pitanje kakav je osećaj biti "najpopularniji u familiji", ljubimac Zvezdinih navijača rekao je da mu podrška mnogo znači.

"Lično sve ovo mi mnogo znači, imam satisfakciju, sve mi to prija, ali opet, tim je na prvom mestu, pa posle toga svi mi pojedinci. Sezona još nije gotova, mada mnogi misle da je kraj, nama sad počinje naša liga, ovo što smo osvojili treba da zaboravimo i okrenemo se novim izazovima. To je naš posao i želimo da odbranimo domaću titulu", poručio je Čović.