Boban i Milica Marjanović
Slobodan Pikula
Boban i Milica Marjanović

Slobodan Pikula

Boban i Milica Marjanović, Foto: Slobodan Pikula

Našem narodu je u krvi da emotivno doživljava svako učešće „orlova“ na nekom velikom takmičenjimu, a ništa drugačije nije ni iz perspektive najužeg kruga porodice naših košarkaških reprezentativaca, konkretno onih čiji su najdraži igrali na Evrobasketu.

Razgovarali smo sa suprugom Bobana Marjanovića - Milicom, koja je, kako nam je između redova rekla, bila kao na iglama dok je trajao Evrobasket u Turskoj.

- Jako stresno sam doživela finale. Bilo je neizvesno i uzbudljivo. Verovala sam u pobedu do samog kraja, ali šta je tu je, nadam se da će sledećeg puta imati više sreće jer im je ovog puta samo to nedostajalo. Uh, kada igra Bobi ne prilazite mi! Vičem i psujem sve i svašta, situacija je prilično napeta u našoj kući. Sve što se njemu dešava na terenu shvatam previše lično. Nemam neke posebne rituale, samo sednem na isto mesto kao na prošlom meču koji je pobedio - kaže za naš list Milica Marjanović.

Sa druge strane, u domu Vladimira Štimca, prilično je mirno. Nema zastava, nema piva, nego se ukućani okupe ispred TV ekrana i komentarisanje može da počne, kaže za “Alo!” Vladimirov brat Luka.

Luka Štimac

V. Zogović

Luka Štimac, Foto: V. Zogović

- Inače, mi smo sportska porodica. Naš deda je dugo igrao fudbal u Partizanu, a Vlada i ja smo se opredelili za košarku. Kod nas u porodici ne praktikujemo da gledamo njegove utakmice uz pivo i zastave nego se okupimo i sednemo ispred televizora, a onda kreću komentari... U njima naravno prednjače roditelji i uglavnom zapažaju greške i ništa drugo. Ponekad me iznerviraju do te mere da se pokupim i odem u sobu, zaključam se i gledam utakmicu na miru. Ćale i ja vrlo često ulazimo u sukob jer ja sve gledam sa košarkaške strane, a on hoće da istera svoje. Roditelji su poraz u finalu doživeli jako emotivno, generalno svi u porodici smo emotivci što se može videti iz Vladimirovog primera - rekao je Luka Štimac, rođeni brat srpskog reprezentativca Vladimira.

Luka Štimac: Bratu sam čestitao putem Instagrama!

Nakon finala Luka je čestitao bratu Vladimiru na vrhunskom rezultatu ostvarenom na Evropskom prvenstvu.

- Pošto nam je Vladimir rekao da se ove godine oprašta od reprezentacije mama i tata su to doživeli emotivno, s obzirom da znaju koliko mu je stalo do dresa sa nacionalnim grbom. Sa druge strane, ja sam mu čestitao putem Instagrama i napisao mu komentar da je veliki majstor i da je za mene moralni pobednik. Oduševio me je pred kraj treće četvrtine kada ga je Sale uveo u igru jer je posle toga odbrana dobila na čvrstini, to je neko moje subjektivno mišljenje - dodao je Luka Štimac.

Luka kaže da proživljava neprocenjive trenutke sa bratancem Vukanom.

- Vukan je još uvek mali da prati košarku, ali mi se za sada igramo najsavršenije na svetu. Redovno pravimo „šou program“ na društvenim mrežama tako što objavljujemo lude video klipove. Ma, nas dvojica smo stvoreni za to, zaista neprocenjivi trenuci - zaključio je Luka Štimac.

 

Komentari (3)

maja

23.09.2017 22:18

Kako sve te zene starlete ili kreatorke takozvane lice jedna na drugu pa to je cudo. Svaka je ista. Ista kosa, ista usta... nije tebi lepotice do njega nego do njehovih para. Dam glavu da je ovaj covek zemljoradnik da ga ni jedna nebi htela

Duda

24.09.2017 01:50

@maja - Ne lupaj. Zajedno su preko deset godina, tada nije bio ni bogat ni tako poznat. Šta ti je zavist i ljubomora cccc.

maja

23.09.2017 23:10

Imam ja al necete da objavite