Nikola Jokić
(AP Photo/David Zalubowski)
Nikola Jokić

(AP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić, Foto: (AP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić je na putu da napusti Denver, tvrde američki mediji, a razlog za to je promena generalnog menadžera kluba. Iz Denvera je u Čikago prešao generalni menadžer kluba Arturas Karnišovas, litvanski stručnjak koji je kao igrač svojevremeno pravio mnogo problema reprezentaciji Jugoslavije u onom finalu 1995. godine u Atini, dok je dosta slabiji bio godinu dana kasnije na OI u Atlanti u polufinalu protiv našeg tima.

Veliki Čikago Bulsi su ušli u period kada nemaju dobre rezultate. Najmoćniji su bili devedesetih sa Džordanom i osvajali titule u nizu, a retko se od tad dešavalo da ne dođu do plej-ofa. Ipak, kluba nema u doigravanju u poslednje dve sezone, a i ova je za zaborav. Potrebno je nešto promeniti, a to će biti generalni menadžer.

Karnišovas je praktično je on doveo Nikolu Jokića, pa je jasan strah navijača Denvera da bi srpski centar mogao jednog dana poći za Karnišovasom kada mu istekne ugovor 2023. godine. Tim pre što je Čikago najveći srpski grad posle Beograda, a Jokić bi bio mamacda dvorana bude uvek ispunjena do poslednjeg mesta.