Jokić sprema riblji paprikaš za Melouna

L. Dumeljić | sport 2017-06-26 09:11:24 2017-06-26 09:11:24

„Svi stručnjaci iz NBA lige koji su dolazili u Srbiju probali su naš vojvođanski specijalitet. Verujem da će i Majk uživati”, kaže za „Alo!” otac Branislav Jokić.

Profimedia

Nikola Jokić, jedan od najboljih košarkaša Srbije, u Somboru se uveliko sprema za novu sezonu, a Majk Meloun, trener Denvera, došao je u našu zemlju kako bi se uverio u napredak nove NBA zvezde.

Prvog dana u Srbiji, kormilar Nagetsa je zajedno sa našim asom ispratio trku na hipodromu u Subotici, a kakvo je iznenađenje porodica Jokić pripremila za njega otkriva u razgovoru za „Alo!” Nikolin otac Branislav.

- Trener Denvera došao je u Sombor kako bi se uverio u Nikolin napredak, jer se nisu videli otkako je NBA sezona završena. Iskoristićemo priliku i da se družimo sa Melounom, a napravili smo interesantan program za njega. Osim na trke, vodićemo ga u lov, ali i na izlet na Dunavu. Pecanje ćemo tom prilikom da preskočimo, jer Jokići nisu neki pecaroši. Napravićemo riblji paprikaš, koji će morati da proba. Svi Nikolini treneri koji su dolazili kod nas hranili su se u našoj kući i bili su siti i zadovoljni. Verujem da će se paprikaš svideti i Majku, a normalno, ponudićemo mu i druge vojvođanske specijalitete - rekao je Branislav Jokić za „Alo!”.

Nikolin otac ističe da je ponosan na sina što je sa svega 22 godine izrastao u fanatastičnog košarkaša pred kojim je svetla budućnost.

- Nikola svakog dana trenira jakim intezitetom i verujem da je individualnim radom podigao nivo kvaliteta. Njegov prioritet u ovom trenutku je fizički i tehnički rad, pa treneri Denvera često dolaze u Sombor kako bi ga ispratili. Cela naša porodica se posvetila njegovoj želji da postane košarkaš. Njegova braća i ja smo mu preneli ljubav prema toj igri, a on je najzaslužniji što je uspeo. Za uspeh je potrebno nekoliko faktora, malo truda, znanja, talenta, ali i mnogo sreće. Nikola je imao sreću što je Meloun u njemu prepoznao nešto i pustio ga da igra, a moj sin mu se odužio predanim radom. Normalno je da sam ponosan na njega - poručuje Jokićev otac.

Srpski centar je za svega dve godine postao jedan od najbitnijih igrača Denvera, a Branislav smatra da će njegov sin za nekoliko godina postati lider ekipe iz Kolorada.

- To je veliko opterećenje za mog sina, jer Nikola ima samo 22 godine. Da bi postao lider ekipe kakav je, na primer, Lebron Džejms u Klivlendu, Nikoli je potrebno još tri-četiri godine. Ne upoređujem sina sa Lebronom, već pričam o kvalitetima vođe. Lider ekipe ima pravo da drekne na saigrača kada je potrebno, a da mu to niko ne zameri. Da bi tako nešto i Nikola mogao, potrebne su godine i veliko iskustvo - zaključuje Branislav Jokić.

Expand player
Pogledajte više