Porter i Jokić
(AP Photo/David Zalubowski)
Porter i Jokić

(AP Photo/David Zalubowski)

Porter i Jokić, Foto: (AP Photo/David Zalubowski)

Dugo su čekali navijači Denver Nagetsa da budu konkurenti za plej-of, dolaskom Jokića, ciljevi su porasli, a prošlogodišnje izdanje u polufinalu zapadne konferencije može samo da obraduje sve navijače ovog kluba, pošto su pokazali da je budućnost njihova!

U toj seriji sa Portlandom blistao je srpski košarakaš, neretko je igrao i po 40 minuta kako bi nosio svoj tim do finala, koje je izostalo u majstorici te serije sa Blejzersima!

Glavni utisak koji je ostavio tim Majkl Melouna je nekonstantnos, Jokić je dominirao reketom, stvarao šanse, kako sebi tako i saigračima, ali falila je ta "back-up" rola pojedinih igrača, najpre Marija koju je tu seriju razočarao!

Porter i Jokić

(AP Photo/David Zalubowski)

Porter i Jokić, Foto: (AP Photo/David Zalubowski)

U ovoj sezoni Denver već sad može da bude zadovoljan učinjenim, u svoj pogon su uključili Majkl Porter juniora koji je prošlu sezonu u celosti propustio zbog povrede.

Njemu su predviđali i da bude prvi pik na draftu, ali te povrede su ga spustile sve do 14. pozicije, a uprava "grumenja" je odlučila da rizikuje!

Ovaj 21-godišnjak svojom igrom podseća na Kevina Durenta, ali Majkl ima još uvek da uči, a čini se da ima savršenog nastavnika:

"Nikola mi je već rekao da svaki put kad uđem u reket, protivnici me napadnu. Biću toliko bolji igrač igrajući sa Nikolom, ne samo zato što će me on naći, nego što će me naučiti, kako i kada navući ljude na sebi, ili pronaći drugog igrača" - otkrio je Porter!

Svakako da će tandem Jokić-Porter u budućnosti biti dominantan, uz to kad dodate Mareja koji može da ubaci i po 50 poena na utakmici, ofanzivni skilset Denvera nikad nije bio jači. Uz Geri HErisa, Plamlija, Granta i Milsapa, odbrana dobija na značaju!

"Volim da igram sa Nikolom! On ima umirujuć efekat. Kada si sa njim na parketu, miran si! Znaš da će uraditi najbolju stvar za kaciju, ne treba da brineš mnogo!" - zaključio je Porter!

Ne treba da brine ni Denver za budućnost!