Kris Pol i Nikola Jokić
EPA-EFE/ERIK S. LESSER
Kris Pol i Nikola Jokić

EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Kris Pol i Nikola Jokić, Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Oslabljeni Denver Nagetsi izgubili su neočekivano od Portlanda - 115:125. Nikola Jokić nije poenterski bio raspoložen na ovom meču, postigao je samo osam poena, ali je imao 13 asistencija i pet skokova. Nagetsi su ponovo bili značajno oslabljeni, pa im je sada od igrača sa velikom minutažom nedostajao i Pol Milsap, pored standardnog odsustva Džamala Mareja, Gerija Herisa i Vila Bartona.

Najzaslužniji za trijumf Portlanda bio je Demijen Lilard sa čak 45 pet poena. Pogodio je 11 od 18 šuteva za tri poena, a uz to je imao i 12 asistencija. Pratio ga je Geri Trent sa 27 poena (7 od 10 trojki). Sjajan meč odigrao je i Jusuf Nurkić koji je je utakmicu završio sa 22 poena i sedam skokova. Veteran Blejzersa Karmelo Entonio dodao je sedam poena uz pet skokova.

Jedan od uzroka poraza Denvera jeste i nešto skromniji poenterski učinak Nikole Jokića koji je za 24 minuta u igri zabeležio osam poena, pet skokova i 13 asistencija. Srpski centar je pogodio tri šuta iz samo osam pokušaja. Najefikasniji u ekipi Nagetsa bio je Majkl Porter sa 27 poena, dok je Džerami Grant ubacio 18.

Ekipa Majkla Melouna trenutno ima skor od skor 45-23 i treća je na Zapadu, a tu će verovatno i ostati do kraja regularnog toka. 

Klipersi su slavili protiv Dalasa 126:111.  Nezaustavljiv je bio dvojac tima iz Kalifornije - Kavaj Lenard je postigao 29 poena, uz šest skokova i pet asistencija, dok je Pol Džordž ubacio 24, uz sedam skokova i šest uspešnih dodavanja. Tim iz Teksasa su predvodili Kristaps Porzingis i Luka Dončić. Prvi je ubacio 30 poena i imao devet skokova, dok je Slovenac postigao poen manje uz šest asistencija. Boban Marjanović proveo je na parketu nešto više od pet minuta i postigao dva poena uz četiri skoka.

PROČITAJTE JOŠ: