Jelena Bruks
FIBA
Jelena Bruks

FIBA

Jelena Bruks, Foto: FIBA

Na kraju, najčešće, dolazi najslađe. Ta jagoda na torti zvanoj „pobeda za četvrtfinale“ bila je trojka Jelene Bruks (devojačko Milovanović) uz zvuk sirene. Signal da Srbija dobija predah, a Belgija mora u razigravanje.

- Mnogi nisu ni znali da je taj šut promenio rezultat. Okrenula sam se i rekla: „Ljudi, trojka“... Šalim se. Nažalost, samo poslednja tri minuta su podigla publiku jer nismo odradili ono što smo se dogovorili - kaže Bruksova dan posle trijumfa u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva. koje zajedno organizuju Letonija i naša zemlja.

PROČITAJTE JOŠ:

Sonja Petrović

FIBA

Nevena Jovanović je rekla: „Nemam pojma ko je dao koš“.

- Presekla sam loptu i samo je bacila. Trojka nije donela ništa sem dodatna tri poena razlike. Nevenin potez bio je ključan. Marina je rekla tokom tajm-auta:

„Sad je vreme da se preseče lopta i da pobedimo“. To nas krasi - presečene lopte.

Utakmice Srbije nije bilo lako gledati, zna to naš kapiten.

- Utakmice nam nisu bile sjajne, ali ostvarene su tri pobede. Pogledaćemo sve tri da bismo videli šta treba da ispravimo za dalje i da se pripremamo za četvrtfinale. Naravno, najlepše je pobediti u neizvesnoj utakmici, ali izvinjavamo se narodu što smo mu priredili takve situacije. Nadam se, ipak, da ste uživali i da smo privukli veliki broj navijača za četvrtak.

Košarkašice su svakako donele iz Zrenjanina iskustvo više - prolaz kroz „grupu smrti“, kako je nazvana naša sa Belorusijom, Rusijom i Belgijom.

- Pričali su i da je nećemo proći ili da ćemo biti treće, ali pokazale smo da imamo to nešto u sebi da možemo pobeđivati i u teškim utakmicama. Ova tri dana će nam prijati da se odmorimo psihički i pripremimo taktički za ono što nas čeka u četvrtfinalu. Ko god da nam bude protivnik. Fokusiraćemo se na svoju igru, svoju energiju, samopouzdanje. Kad smo pune samopouzdanja, nije lako igrati protiv nas - naglašava Jelena Bruks.