Jelena Bruks otkrila čiji potez je bio ključan za pobedu posle velike drame! (VIDEO)

Ž. V. | sport 2019-07-01 17:34:25 2019-07-01 17:34:25

Nisu odradile dogovor iz svlačionice!

FIBA

Na kraju, najčešće, dolazi najslađe. Ta jagoda na torti zvanoj „pobeda za četvrtfinale“ bila je trojka Jelene Bruks (devojačko Milovanović) uz zvuk sirene. Signal da Srbija dobija predah, a Belgija mora u razigravanje.

- Mnogi nisu ni znali da je taj šut promenio rezultat. Okrenula sam se i rekla: „Ljudi, trojka“... Šalim se. Nažalost, samo poslednja tri minuta su podigla publiku jer nismo odradili ono što smo se dogovorili - kaže Bruksova dan posle trijumfa u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva. koje zajedno organizuju Letonija i naša zemlja.

PROČITAJTE JOŠ:

Nevena Jovanović je rekla: „Nemam pojma ko je dao koš“.

- Presekla sam loptu i samo je bacila. Trojka nije donela ništa sem dodatna tri poena razlike. Nevenin potez bio je ključan. Marina je rekla tokom tajm-auta:

„Sad je vreme da se preseče lopta i da pobedimo“. To nas krasi - presečene lopte.

Utakmice Srbije nije bilo lako gledati, zna to naš kapiten.

- Utakmice nam nisu bile sjajne, ali ostvarene su tri pobede. Pogledaćemo sve tri da bismo videli šta treba da ispravimo za dalje i da se pripremamo za četvrtfinale. Naravno, najlepše je pobediti u neizvesnoj utakmici, ali izvinjavamo se narodu što smo mu priredili takve situacije. Nadam se, ipak, da ste uživali i da smo privukli veliki broj navijača za četvrtak.

Košarkašice su svakako donele iz Zrenjanina iskustvo više - prolaz kroz „grupu smrti“, kako je nazvana naša sa Belorusijom, Rusijom i Belgijom.

- Pričali su i da je nećemo proći ili da ćemo biti treće, ali pokazale smo da imamo to nešto u sebi da možemo pobeđivati i u teškim utakmicama. Ova tri dana će nam prijati da se odmorimo psihički i pripremimo taktički za ono što nas čeka u četvrtfinalu. Ko god da nam bude protivnik. Fokusiraćemo se na svoju igru, svoju energiju, samopouzdanje. Kad smo pune samopouzdanja, nije lako igrati protiv nas - naglašava Jelena Bruks.

Expand player
Pogledajte više