Vladimir Lučić (Bajern)
EPA/Erdem Sahin
Vladimir Lučić (Bajern)

EPA/Erdem Sahin

Vladimir Lučić (Bajern), Foto: EPA/Erdem Sahin

Bajern u Minhenu u petak dočekuje Crvenu zvezdu u 7. kolu Evrolige.

Za sajt Evrolige o ovome i mnogim drugim mečevima, prošlosti... pričao je reprezentativac Srbije, bivši igrač Partizana Vladimir Lučić:

- Ovo mi je peta sezona u Bajernu, u Minhenu se osećam kao kod kuće. Period proveden u Partizanu je, ipak, bio najsrećniji u mom životu i karijeri. Kao mlad, ruki, igrao sam u rodnom gradu pred neverovatnim navijačima crno-belih. Bila je to čista ljubav, uživanje u košarci, najlepši period karijere.

BONUS VIDEO:

Posle Beograda - Valensija.

- Bio sam igrač koji je navikao da pobeđuje i osvaja trofeje sa Partizanom. To su bili moji ciljevi i ambicije u Valensiji. Na moju žalost, imao sam problema sa povredama, ali sam uspeo da se vratim u tim prilično brzo, imao sam ogromnu želju da stignemo do trofeja, na kraju smo i uspeli. Osvojili smo Evrokup - osećaj neverovatan. Usledio je Minhen. Bio sam sumnjičav kada je došlo do prelaska u Bajern jer nisam znao šta da očekujem u klubu koji je fudbalska institucija, ali nije imao takav ugled u svetu košarke. Pokazalo se da sam bio u zabludi. Srećan sam zbog toga, pa sada sa ponosom kažem da sam pet sezona u Minhenu i da se osećam kao kod kuće.

Ovog leta trenersku palicu u Minhenu preuzeo je Andrea Trinkijeri, u Bavarsku je stigao iz Partizana.

- Stigao je novi trener Andrea Trinkijeri, izuzetan strateg, kao i nekoliko momaka koji su kadri da podignu Bajern na nivo da bude konkurentan najboljim timovima Evrope. Ostalo je dosta kvalitetnih igrača iz prošle sezone, pa imamo velike ambicije u svim takmičenjima. Sanjamo finalni turnir u Kelnu.

Bajern je treći u Evroligi sa skorom 4-2, a Crvena zvezda 13. sa 2-3.

PROČITAJTE JOŠ: