Majkl Odžo
Alo/Marko Metlaš
Majkl Odžo

Alo/Marko Metlaš

Majkl Odžo, Foto: Alo/Marko Metlaš

Porodica Majkla Odža je u suzama, šoku, neverici...

Majka i sestra koje žive u Nigeriji teško su poverovale u prve vesti koje su stigle iz Srbije. Najuži članovi familije koji žive u Lagosu dugo su čupali kosu zbog gubitka svog sina, brata za koga i ovde kažu da ni mrava nije zgazio.

Div od 216 centimetara, težak skoro 150 kilograma, u petak se samo sručio na parket usled srčanog udara i pomoći mu nije bilo i pored lekarske intervencije. Kažu, preminuo je i pre nego što je s parketa dvorane stadiona Partizana, gde je individualno trenirao, prevezen u Urgentni centar. Smrt je, očigledno, bila momentalna, a nezvanično je pre samo mesec dana preležao koronu.

Beogradski taksista: Veliki čovek!

Sticajem okolnosti, u povratku iz Urgentnog centra ekipu „Alo!“ je vozio beogradski taksista koji je zanemeo kada smo mu saopštili kojim povodom smo izašli na teren.

- Šta kažete? Majkl Odžo preminuo? Čekajte... Nemoguće. Tog čoveka sam vozio nekoliko puta, čak i pre samo nekoliko dana, delovao mi je zdravo, srećno. Uvek je bio nasmejan. Iskreno, nijedan sportista nije ostavio tako jak utisak na mene kao što je to bio slučaj sa Majklom Odžom. I znate, tokom karijere na taksiju sam vozio mnoge košarkaše, visoke momke, ali toliku šaku u životu nisam video. Čuo sam i da je nosio patike broj 56! Ma, ljudina u svakom smislu. Mnogo mi je žao - rekao nam je taksista, koji je i pored našeg objašnjenja da je Odžo preminuo zastao, upalio sva četiri migavca i na internetu potražio potvrdu užasne vesti.

Iako je 30. juna izašao iz ugovora sa Crvenom zvezdom, baš predstavnici crveno-belih su se prvi pojavili u kapeli, na identifikaciji Majkla Odža, koji se dugo vodio kao N. N. lice pošto kod sebe nije imao lična dokumenta.

Kako saznajemo, Zvezda će učiniti sve što je potrebno kako bi se telo na zahtev porodice transportovalo u Nigeriju.

- Mogu samo da zamislim kako je njegovoj porodici. Odžo je mnogo vodio računa o familiji i tokom boravka u Beogradu štedeo je svaki evro kako bi im što više novca poslao. Još dok je igrao u FMP-u govorio je koliko je teško detinjstvo imao, praktično nisu imali para za hleb. Nije krio ni da je gladovao kao dete, zato se odlučio na školovanje u Americi, gde je zbog košarkaških kvaliteta uspeo u NCAA ligi, a kasnije se dokopao i Evrope. Bio je vedrog duha, dobar prijatelj, voleo je da se šali, hteo je svima da pomogne - priča za „Alo!“ jedan od prijatelja Majkla Odža u Beogradu.

Plašio se da ode u Nigeriju

Iako je završio košarkašku priču sa Zvezdom, Majkl Odžo delom zbog devojke Lene, delom zbog čekanja pravog angažmana, nije žurio sa odlaskom iz Beograda. Jednostavno, život u srpskoj prestonici mu je prijao, imao je i dosta prijatelja iz Zvezde i FMP-a, kluba koji je posebno voleo. U Nigeriju nije žurio zbog nezgodnih političkih prilika, tačnije zbog bezbednosne situacije u toj afričkoj državi, gde su napadi i pljačke poznatih sportista nadaleko poznati i česti. Tamošnjim kriminalcima su oduvek meta bili sportisti koji imaju nešto veće zarade. A Odžo nije želeo da rizikuje i ulazi u nepotrebne sukobe.

Da se zaista radilo o džinu mekog srca, potvrdila je i neutešna Majklova devojka, lepa Srpkinja Lena, s kojom je bio u vezi poslednjih deset meseci.

- Hej, veliki čoveče, hvala ti za deset meseci prelepe veze. Ono što žena može da poželi, to si ti. Nikad neću preboleti ovo. Ako ikad budem imala sina, kao što smo planirali, zvaće se Majkl. Hajde, probudi se, vreme je za kafu. Zauvek tvoja, Malena - napisala je Lena na Instagramu.

Mesto i datum sahrane Majkla Odža biće naknadno objavljeni.

PROČITAJTE JOŠ: